BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGreenspan uyardı----

Greenspan uyardı

Greenspan uyardı
09 Aralık 2013 - 14:40 www.finansgundem.com

Eski Fed Başkanı Greenspan, belirsizliğin en yüksek seviyede olduğunu söyledi

Amerikan ekonomisinin en büyük sorununun belirsizlik olduğunu söyleyen eski Fed Başkanı Alan Greenspan, Fed'in büyük ölçekli parasal genişleme programı ekonominin çoğunluğunda istikrar sağlamış olsa da, bilanço tablolarındaki genişlemenin, rezervler arttığında genellikle görüldüğü şekilde ticari bankaların kredilerine yansımadığını söyledi.
Greenspan, "ABD'de ve diğer ülkelerde de, tanınması gereken ilk ve en büyük sorun, uzun vadeli geleceğe dair belirsizliğin, hatırladığım kadarıyla en yüksek seviyede olması" yorumunda bulunarak, hükümetin müdahalesinin, şirketlerin gelecek konusunda kararsızlığına yol açacak kadar büyük olduğu tartışmasına dikkat çekti.
ABD'de 2 yıl önce, sermaye varlığı olarak yatırılan nakit akışının 1938'den bu yana en düşük seviyelerde seyrettiğini anlatan Greenspan, "O zamandan bu yana iyileşme oldu, ancak hâlen aşırı düşük. Ve şu anda kâr ve nakit akışıyla gelen bu kadar para yeterli yatırım bulamadığını görüyoruz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)