BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altınında yukarı yönlü hareket sürüyor----

Gram altınında yukarı yönlü hareket sürüyor

Gram altınında yukarı yönlü hareket sürüyor
29 Ağustos 2023 - 10:55 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 1.643 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün 1.645-1.621 bandında harekete eden altının gram fiyatı günü önceki kapanışın hemen altında 1.634 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,49 artarak 1.643 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,16 değer kazancıyla 1.923 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikalarına yönelik beklentilerinin altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi, yurt dışında ise ABD'de konut fiyat endeksi ve JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 doların direnç, 1.905 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın hafif yükseliş sergiliyor. Küresel piyasalarda geçen hafta Jackson Hole Sempozyumu odaktaydı. Sempozyumda konuşma gerçekleştiren Fed Başkanı Powell parasal sıkılaşma adımlarını dikkatli atacaklarını bildirerek eylül toplantısı için bir kararın olmadığı ve verileri yakından takip edeceklerini yineledi. Dolayısıyla bu hafta yatırımcılar küresel piyasaların seyri için verilere dikkat kesilecek. Yarın ABD’de 2Ç23 büyüme ve ADP tarım dışı istihdam verileri, perşembe günü Fed’in enflasyon göstergesi olarak öne çıkarttığı PCE verileri ve cuma günü de tarım dışı istihdam verisi önem arz edecek. Bugün ise veri gündemi sakin. Teknik olarak ons altının 50 periyotluk hareketli ortalama üzerinde fiyatlanması olumlu değerlendirilebilir.' denildi.

Avrupa borsaları pozitif seyirle açıldı

 

Dış ticaret açığı temmuzda arttı

 

Ekonomiye güven geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)