BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altının fiyatı 1.669 lira seviyesinde----

Gram altının fiyatı 1.669 lira seviyesinde

Gram altının fiyatı 1.669 lira seviyesinde
01 Eylül 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.669 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.740 liradan, Cumhuriyet altını 11.070 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 azalışla 1.664 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.669 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.740 liradan, Cumhuriyet altını 11.070 liradan satılıyor.

Dün, günü yüzde 0,1 azalışla 1.940 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 1.943 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde faiz artırmayacağına yönelik beklentilerin artmasının altına olan talebi desteklediğini ifade ederek, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunurken, dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, para politikasının enflasyonu makul bir süre içinde yüzde 2'ye düşürecek kadar sıkı olduğunu kaydetti. Bostic, politika yapıcıların parasal genişlemeyi aşırı sıkılaştırmamaları için dikkatli olmaları gerektiğini de vurguladı.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Enkdesi (PMI) ve ABD'de tarım dışı istihdam verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 ve 1.970 doların direnç, 1.930 ve 1.910 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın hafif geri çekiliyor. ABD’de hafta boyunca istihdam ve büyüme verilerinin zayıf gelmesiyle Fed’in eylülde faiz artırımını pas geçeceği beklentisi kuvvetlenmiş ve ons altın değer kazanmıştı. Dün ise Fed’in de enflasyon görünümü için yakından takip ettiği PCE verileri beklentilere paralel gerçekleşerek enflasyonda hafif artışa işaret etti. Dolayısıla Ağustos ayına ilişkin enflaston verisinin Fed Faiz kararı ve ons altın fiyatlamaları için önem arz edecek diyebiliriz. Bugün ise küresel piyasalarda ABD tarım dışı istihdam verisi yakından takip edilecek. Hafta boyunca takip edilen isithdam verilerinin soğumaya işaret etmesiyle tarım dışı istihdama ilişkin beklentiler gevşedi. İstihdam verisinin yanı sıra ortalama saatlik kazançlar verisinin de enflasyon ortamına ilişkin ipucu sunması beklenebilir.' denildi.

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor

 

Piyasalar tarım dışı istihdam verisine odaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)