BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında tüm zamanların rekoru----

Gram altında tüm zamanların rekoru

Gram altında tüm zamanların rekoru
19 Temmuz 2023 - 11:23 www.finansgundem.com

Gram altın fiyatı, dolar/TL'de yaşanan yukarı yönlü hareketin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1734 TL'ye yükseltirken, altının ons fiyatı yatay seyrediyor.

Gram altında rekor serisi devam ediyor. Altının gram fiyatı, bugünkü işlemlerde dolar/TL'de yaşanan yukarı yönlü hareketin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1734 TL'ye çekti. Dolar/TL ve ons altının değerine göre hesaplanan gram altın, saat 14.20 itibarıyla yüzde 1707 TL'de işlem gördü.

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 3,4 üzerinde 1.713 liradan tamamladı.

Dün yüzde 1,2 artışla 1.979 dolardan günü tamamlayarak 17 Mayıs'tan bu yana en yüksek günlük kapanışını yapan altının ons fiyatı, şu sıralarda yatay bir seyir izliyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed), bu ayki para politikası toplantısının ardından faiz artırımına son vereceğine yönelik öngörülerin güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermeyi sürdürdüğünü ifade eden analistler, bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.950 doların destek, 1.990 ve 2.000 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Avrupa borsalarında pozitif seyir

 

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

Kurdaki yükseliş iş dünyasında hesapları karıştırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)