BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında sınırlı yükseliş----

Gram altında sınırlı yükseliş

Gram altında sınırlı yükseliş
29 Eylül 2023 - 11:01 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 1.654 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurunda yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 1.643 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,5 değer kazancıyla 1.654 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,45 artışla 1.873 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda yükselen petrol fiyatlarının ABD'de enflasyona dair endişeleri canlı tuttuğunu ifade etti. Bu durumun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri yüksek tutmasına neden olduğunu belirten analistler, yüksek faiz ortamının altın başta olmak üzere değerli maden fiyatlarını baskılayacağını söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporunun yanı sıra Avro Bölgesi'nde öncü enflasyon, ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.865 doların destek, 1.890 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'FED’in son toplantısında şahinvari tutumu ile güçlenen dolar değerli metaller üzerinde baskı unsuru oluşturmuştu. Bubaskı ile aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren ons altın 1857 seviyelerini test etti. Haftanın son işlem gününe ise 1860 seviyelerinde başlangıç yaptı. ABD kanadına baktığımızda borç arzında artışlar yaşandığı görülüyor ve bununla birlikte tahvil getirileri de yükseliyor. Bu durum ise FED’in yüksek faizlerinin uzun süre daha devam edebileceği beklentilerini artırıyor. Bu da altını baskılayan unsurlar arasında yerini alıyor. Yeni günde 15:30’da ABD kanadından gelecek olan Kişisel Tüketim giderleri Fiyat End. Verisi izlenecek. 17:00’da ise ABD Michigan Tüketici Beklentileri piyasaların radarında olacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1886 – 1915 - 1946 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1857 – 1833 - 1810 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Eurocoin göstergesi 3 ayın zirvesine çıktı

 

Hizmet ÜFE'de artış sürdü

 

E-ticaret hacmi 800 milyar lirayı aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)