BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın yeni tarihi zirvesini gördü----

Gram altın yeni tarihi zirvesini gördü

Gram altın yeni tarihi zirvesini gördü
12 Temmuz 2023 - 10:37 www.finansgundem.com

Altın, 3 haftanın zirvesini görmesinin ardından ABD enflasyon verisine odaklandı. Gram altın ise güne yine rekorla başlayarak 1.629 TL seviyesini gördü.


Altın, Fed’in parasal sıkılaştırma patikası hakkında yeni ipuçları sağlayabilecek önemli ABD enflasyon rakamları öncesinde gücünü korudu.

Spot piyasada altının onsu 1.941 doları test etti. Gram altın tarafında ise sabah saatlerinde yeni rekor seviye görüldü. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.629 TL ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Altın, yatırımcıların, enflasyonda daha fazla yavaşlamaya işaret etmesi beklenen TÜFE verilerine odaklanması, tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflaması gibi faktörlerden destek buldu.

Enflasyon verilerinin bu ayki faiz artışını engellemesi olası görünmese de Fed’in agresif faiz artış döngüsünün sona ermek üzere olduğu konusunda iyimserlik uyandırması ve bunun da Faiz getirisi olmayan altının cazibesini artırması söz konusu.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, “Enflasyonun beklenenden düşük gelmesi durumunda altın 1.950 seviyelerinin üstüne yerleşebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Değerli metal Cuma günü ABD istihdam verilerinin beklenenden zayıf gelmesinin ardından yükseliş ivmesine girmişti.(BloombergHT)

Birçok ülke altın rezervlerini garantiye alıyor

 

Küresel piyasalar ABD enflasyon verilerine odaklandı

 

Küresel e-ticaret pazarının 8.5 trilyon dolara çıkması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)