BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın yeni haftada yükselişte----

Gram altın yeni haftada yükselişte

Gram altın yeni haftada yükselişte
06 Haziran 2022 - 11:04 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 987,9 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.620 lira, Cumhuriyet altını 6.619 liradan satılıyor

Geçen haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 azalışla 977 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1,1 artışla 987,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.620 lira, Cumhuriyet altını da 6.619 liradan satılıyor.

Cuma günü, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına ilişkin beklentilerin artmasıyla yüzde 1 değer kaybeden altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.853 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon endişelerinin emtia piyasalarının yönü üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü belirterek, ABD'de açıklanan son makroekonomik verilerin resesyon endişelerini yatıştırması ve Çin'in yeni tip korona virüs salgınını büyük oranda kontrol altına almasının ardından altının ons fiyatında oynaklığın arttığını kaydetti.

Yatırımcıların, bu hafta cuma günü açıklanacak ABD'nin enflasyon verisi ve perşembe günü gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantısına odaklandığını aktaran analistler, bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yurt içinde ise reel efektif döviz kuru verilerinin takip edileceğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların destek, 1.890 doların direnç olarak öne çıktığını bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izlenirken, Cuma günü %0.95 oranında değer kaybı ile 1850.90’da kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta 1833-1877$ bandında dalgalı bir seyir izlenirken, yeni haftada da bu destek ve direnç bandının yakından takip edeceğiz. 1877$ ara direnci geçilmedikçe gevşeme eğilimi artabilir. Özellikle 1833$ seviyesinin kırılması baskıyı arttıracaktır.
Gram/Altın’da Cuma günü satış baskısı etkili olurken, %1.16 oranında değer kaybı ile 977 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günlük grafiklerde kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerinde olması yanı sıra saatlik grafiklerdem göstergelerde görülen bozulma kar satışları açısından risk oluştuyor 996-1000 TL bandını ilk direnç olarak takip edeceğiz. Bu direnç bandının altında kar satışları görülebilir. 965 seviyesi ise ilk ara destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması ise bozulmayı artıracaktır.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçen hafta 1952 seviyelerinden açılan ons altın, hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmiş ve haftayı 1849’lu seviyelerden kapatmıştı. Böylelikle 2 hafta art arda yükselişin ardından düşüş yaşayarak haftayı kapattı. Geçen hafta gözler ABD kanadında açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisindeydi. Veri tahminlerin üzerinde gerçekleşerek Mayıs’ta 390 bin arttı ve işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 3.6’da kaldı. Böylece İstihdam piyasası pandemi öncesi seviyelere ulaşmış oldu. ABD’de enflasyon ciddi sorun olarak devam ediyor ve piyasalar bu sebeple FED’in sıkılaşma adımlarına devam edebileceğini bekliyor. Zaman zaman yapılan şahin açıklamalar ve faiz artışının vurgulanması altında baskılara neden oluyor. Çin’de tekrardan boy gösteren kovid etkisini yavaş yavaş kaybediyor ve bu da piyasalara olumlu yansıyor. Şanghay’da iki aydır uygulanan karantinanın sonuna gelindi ve insanlar normal hayatına dönmeye başladılar. Çin’deki bu durum tedarik zincirini oldukça olumsuz etkilemiş ve piyasalar kötü etkilenmişti. Bugün 1849 seviyelerinden açılan ons altın, yeni haftanın ilk gününe sakin başladı. Bugün ekonomik takvimde cılız bir gün yatırımcıları bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1875 – 1890 – 1910 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1855 – 1832 – 1806 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

TCMB: Enflasyonda artış alt gruplar geneline yayıldı

 

Çalışan kişi başına üretim %4,1 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)