BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın kritik sınırın hemen üzerinde----

Gram altın kritik sınırın hemen üzerinde

Gram altın kritik sınırın hemen üzerinde
07 Kasım 2023 - 10:24 www.finansgundem.com

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.804 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 düşüşle 1.808 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 1.804 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.970 liradan, Cumhuriyet altını 12.130 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,3 düşüşle 1.970 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin dünkü sözle yönlendirmelerinde, enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğine ilişkin vurgunun öne çıktığını ifade ederek, bu durumun başta altın ve değerli madenler olmak üzere emtia fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın büyük ihtimalle gelecek üç toplantıda da politika faizini sabit bırakacağı öngörülürken, analistler, Fed yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıları temkinli olmaya yönlendirdiğini aktardı.

Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü yapacağı açıklamaların önemine dikkati çekerek, iş gücü piyasasında geçen hafta açıklanan verilerin ardından Powell'ın konuşmasındaki tonun varlık fiyatlarını etkileyeceğini bildirdi.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD'de dış ticaret dengesi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.960 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Yeni hafta da altının performansına baktığımızda aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiği görülüyor. FED geçtiğimiz hafta para politikası kurulu toplantısını gerçekleştirmiş ve beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmemişti. Diğer yandan FED kanadından gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Son olarak FED Üyesi Neel Kashkari’nin açıklamaları izlendi. Kashkari; pozitif sinyallere rağmen enflasyona karşı zafer ilan etmenin erken olduğunu açıkladı. Şahinvari sayılabilecek bu açıklamalar ile küresel bazda risk iştahını düştü. Diğer yandan orta doğuda yaşanan gelişmelerde yakından izleniyor. Yeni günde 16:30’da ABD kanadından gelecek olan ithalatlar ve ihracatlar verileri izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1990 – 2000 - 2010 seviyeleri direnç noktalarıolarak; 1962 – 1946 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı

 

Fed yetkililerinin açıklamaları piyasalarda belirsizlikleri güçlendiriyor

 

Avustralya Merkez Bankası'ndan, faiz artırımı kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)