BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın haftaya yükselişle başladı----

Gram altın haftaya yükselişle başladı

Gram altın haftaya yükselişle başladı
18 Nisan 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 938,2 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.537 lira, Cumhuriyet altını 6.278 liradan satılıyor.

Geçen haftanın son işlem gününde, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 928,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1 artışla 938,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.537 lira, Cumhuriyet altını da 6.278 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yükseliş 0,96 artışla 1.992,4 dolardan işlem görüyor.

Şahinleşen merkez bankalarına ilişkin beklentilerin yanı sıra Çin'de devam eden yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ve artan enerji maliyetlerinin dünyadaki enflasyonist baskıyı artırabileceği endişesi, altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Analistler, dünya genelindeki negatif reel faiz sebebiyle getiri arayışındaki yatırımcıların altına olan talebinin de devam ettiğini belirterek, bugün Avrupa borsalarının tatil nedeniyle kapalı olduğunu anımsattı.

Hafta boyunca yoğun veri gündemiyle birlikte Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Bahar Toplantıları, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıların odağında olacağını ifade eden analistler, Rusya-Ukrayna savaşından gelecek haber akışının da takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.010 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Son zamanlarda Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler yavaşladı ve iki kanattan da gelen ılımlı açıklamaların yerini bir miktar belirsizlikler aldı. Bu gelişmeler ise bu savaşın bitmesine yönelik umutları bir miktar azaltırken, piyasalarda güvenli liman ihtiyacının artmasına neden oldu. Diğer yandan küresel bazda devam eden yüksek enflasyon, ABD kanadında yavaş yavaş dile getirilen resesyon endişeleri altını destekleyen diğer unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gelişmeler ile birlikte kademeli olarak yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın yaklaşık olarak son beş haftanın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde ekonomik takvimde veri bakımından cılız bir gün geçireceğiz. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1990 – 2000 – 2010 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1980 – 1965 – 1950 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, '1,965 seviyesini aşan ons altında teknik görünüm güçleniyor. Bu seviye üzerinde kalındıkça 2,000-2,050 dirençlerinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz. 1,980-1,965-1,950 ise geri çekilmelerde destek seviyeleri olarak izlenebilir' denildi.

Dinamik Yatırım bülteninde, 'Altın, 1964 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde 4 saatlik bar kapanışına devam etmesi halinde yükseliş yönlü fiyatlanmalar devam edebilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1995 olacaktır. Olası, 1964 seviyesi altındaki ataklarda ise 1932 destek seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Altın son beş haftanın zirvesine yükseldi

 

Dolarda yatay seyir

 

Bitcoin bir ayın dibini gördü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)