BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın haftaya düşüşle başladı----

Gram altın haftaya düşüşle başladı

Gram altın haftaya düşüşle başladı
14 Şubat 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 805 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.320 lira, Cumhuriyet altını 5.393 liradan satılıyor.

Cuma günü dolar kurundaki düşüşe karşın, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,9 artışla 808,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 805,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.320 lira, Cumhuriyet altını da 5.393 liradan satılıyor.

Artan jeopolitik riskler sonrası yatırımcıların güvenli liman varlıklara talebinin arttığı görülürken, altının ons fiyatı cuma günü Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.865 doları gördü ve günü önceki kapanışa göre yüzde 1,76 artışla 1.859 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3 düşüşle 1.854 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

ABD'de artan enflasyon baskısı sonrası geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini martta yüzde 92 ihtimalle 50 baz puan artıracağı tahmin edilirken, artan jeopolitik riskler nedeniyle bu ihtimalin yüzde 57'lere düştüğü görülüyor.

Analistler, ABD Başkanı Joe Biden’in Cuma akşamı Rusya’ya karşı bulunduğu sert söylemlerin jeopolitik risk algısını arttırdığını belirterek, konuyla ilgili gelişmelerin bu haftanın önemli gündemi olacağını ifade etti.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların da takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.


İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Son günlerde altın fiyatları yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiriyor. Bunların nedenleri arasında jeopolitik gelişmeler yer alıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikler gün geçtikçe artıyor ve bu gerginlikler küresel risk iştahını azaltıyor. Azalan bu risk iştahı ile birlikte oluşan güvenli liman ihtiyacı ise altın fiyatlarını destekliyor. ABD ve İngiltere gibi ülkeler vatandaşlarına acilen Ukrayna’dan çıkmaları için açıklamalarda bulundu. Bu sebeple son zamanlarda fiyatlamalarda bu gelişmeler yakından izleniyor. Bir diğer konu ise FED’in bahar ayında gerçekleşmesi olası olan faiz artırımları. İlk adımın Mart toplantısında gerçekleşmesi ve 25 baz puanlık artırımın olası olduğu belirtiliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1876 – 1890 – 1908 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1841 – 1815 – 1780 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

A1 Capital bülteninde, 'Jeopolitik gelişmeler Ons/Altın’da Cuma günü yükseliş hareketine ivme kazandırırken, %1.81 oranında yükseliş ile 1861.62$ seviyesinden gün tamamlandı. 1834$ seviyesinin kırılması kısa vadeli hareket açısından yönde belirleyici konumda. Bu seviyenin üzerinde yükseliş hareketinin devamı beklenilebilir. 1868 ve 1877$ seviyeleri ise ilk dirençler olarak takip edilebilir. 1877$ seviyesi orta vade açısından önemli direnç konumunda.

Cuma günü Ons/Altın’da etkili olan agresif yükselişin yansıması olarak Gram/Altın’da güçlü alımlar görüldü ve %1.76 oranından değer kazanımı ile 807.72 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. 790TL desteğinin etkili olan tepki yükselişi sonrasında kısa vadeli ara dirençler kırıldı. 811 TL seviyeleri ise gün iç dirençler olarak takip edilebilir. Gün içi grafiklerde göstergelerin aşırı alım seviyelerinde olamsı kar satışlarının etkili olabileceği gösteriyor. Bu nedenle yeni alım için 811 TL üzerinde kalıcı hareketleri beklemek yararlı olacaktır.' denildi.


 

Altın fiyatı kar realizasyonları ile geriledi

 

Çinliler Bahar Bayramı'nda en çok altın satın aldı

 

Yastık altı altının dönüşümüne ilişkin karar Resmi Gazete'de

 


 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)