BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın fiyatı tarihi zirvesine yükseldi----

Gram altın fiyatı tarihi zirvesine yükseldi

Gram altın fiyatı tarihi zirvesine yükseldi
27 Kasım 2023 - 10:21 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Fed'in faiz artırımda sona geldiği beklentileriyle yükseldi. Gram altın da yeni tarihi rekorunu gördü.

Altının ons fiyatı 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2 bin 18 doların üzerini test etti. Altında ons tarafındaki yükselişle birlikte gram altın da yeni rekor seviyesini gördü.

Cuma günü ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,7 yükselişle 1859 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya de yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1870 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 75 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise, şu sıralarda 2 bin 10 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine yönelik güçlü beklentilere karşın yeni haftada Çin'de açıklanan makroekonomik verilerin kötü gelmesinin, piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttığını söyledi.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarıyla ABD'de inşaat izinleri, yeni konut başlangıçları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini belirten analistler, altının ons fiyatında 2 bin 20 ve 2 bin 30 dolar seviyelerinin direnç 1990 ve 1980 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği performansına baktığımızda, dolar karşısında haftayı yüzde 1 üzerinde değer kazanımı ile kapattığı görülüyor. ABD kanadından gelen son ekonomik verilerin piyasaları tatmin etmesi ile birlikte FED’in önümüzdeki yıl daha gevşek bir para politikası izleyebileceğine yönelik beklentiler arttı. Bu beklentiler ise altını destekleyen unsurların başında yer aldı. Yeni haftanın ilk işlem gününde piyasalar ABD kanadından gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. Sırasıyla TSİ 16:00 ve 18:00’da açıklanacak olan İnşaat İzinleri ve Yeni Konut Satışları ekonomik verileri volatilitenin yükselmesine neden olacaktır. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Çarşamba günü ABD kanadından gelecek olan GSYİH verisi haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2020 – 2032 - 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2000 – 1990 - 1979 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

BofA'dan Türk bankaları raporu

 

Küresel piyasalarda Çin etkisiyle risk iştahı düşük

 

Petrol fiyatlarının gözü, ertelenen OPEC+ toplantısında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)