BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözler asgari ücrette! 3. toplantıda neler olacak?----

Gözler asgari ücrette! 3. toplantıda neler olacak?

Gözler asgari ücrette! 3. toplantıda neler olacak?
20 Aralık 2023 - 10:34 www.finansgundem.com

Asgari ücret belirleme süreci üçüncü toplantıya geliyor ve bu sefer tarafların somut rakamlarla ortaya çıkması bekleniyor. Toplantı bu hafta yapılacak. İşte, detaylar...


Asgari ücret mesaisinde süreç ilerlerken özellikle işçi tarafı gelecek hafta yapılması öngörülen 3'üncü toplantıyı merakla bekliyor. Zira bu görüşmede işçinin talep ettiği oran ilk kez somut bir şekilde dile getirilecek.

Toplantıda iş verenin aklındaki rakamın da paylaşılması bekleniyor.

YENİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Geçen yıl yapılan toplantıda rekor oranında zam olmuştu. Özellikle enflasyon farkı büyüme rakamları tahminleri yine geçinme endeksleri dinlenen işçilerin görüşlerinin alınarak ortalama bir ücretin belirleneceğinin söz konusu söyleyebiliriz.

ORTAK KARARDA BULUŞULUR MU?

Sürecin tamamlanması için 31 Aralık son tarih. Ancak beklenti yeni ücretin bu tarihten önce açıklanması. Zira uzlaşı olması durumunda süreç erken tamamlanacak.

Karakaş, özellikle kira, konut, gıda gibi zorunlu ihtiyaçların göz önünde bulundurulup bir mutabakat çıkmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Net 11 bin 402 lira olarak uygulanan asgari ücrette yeni rakam komisyonda oy çokluğuyla karara bağlanacak.

AYRINTILAR NELER?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor. (TRT Haber)

Emeklilikte büyük avantaj: 1 günlük kazanç 51 bin lira!

 

Çalışan emekliler merakla bekliyor! Yılbaşından önce yasalaşacak

 

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte kulislere yansıyan rakamlar

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Aralık 2023 20:15

    ASGARİ ÜCRET 30 BİN TL SEVİYESİNDE OLSA (1000 EURO KARŞILIĞI) ASGARİ ÜCRETLİLER YİYECEĞİNİ GİYECEĞİNİ RAHATÇA ALSA PARA 30-40 YIL ÖNCEKİ GİBİ PARA BİRİKTİRİP GECEKONDU DA OLSA KONUT ALSA KİRA ÖDEMESE BİRAZ DAHA BİRİKTİRİP İKINCİ ELDEN OTOMOBİL ALSA HAFTA SONLARI AİLECEK PİKNİK YAPMAYA GİDİP MUTLU OLMAYI HİSSETSELER OKULA GİDEN ÇOCUKLARINA HARÇLIK DA VERSELER NE GÜZEL OLURDU