BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGörme engelli Milli futbolcu haber sundu----

Görme engelli Milli futbolcu haber sundu

Görme engelli Milli futbolcu haber sundu
04 Aralık 2013 - 01:38 www.finansgundem.com

Dünya Engelliler Günü'nde Kanal 52'nin ana haber bültenini Futsal Milli Takımı'nın oyuncusu Vedat Yavuz, Braille alfabesini kullanarak sundu

Futsal Milli Takımı'nın görme engelli oyuncusu Vedat Yavuz, TV'de ana haber bültenini sundu. Ordu’dan yayın yapan televizyon kanalı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla alkışlanacak bir uygulama yaptı. Kanal, ana haber bültenini Futsal Milli Takımının görme engelli oyuncusu Vedat Yavuz’a sundurdu.

Merkezi Ordu’da bulunan TV 52, ana haber bültenini Dünya Engelliler Günü'nde görme engelli Vedat Yavuz’a sundurarak dikkati çekti. 
Heyecanı yaşatanlara teşekkür etti

Yaklaşık 1 saatlik bülteni hatasız sunmayı başaran Yavuz, yaptığı açıklamada, hayatında ilk defa haber sunduğunu söyledi.

Bugün için haber sunma teklifi geldiğinde çok heyecanlandığını anlatan Yavuz, "Hemen 'evet' dedim. Bugün de canlı olarak haber sundum. Benim için de bir ilk oldu. Bizlere bu heyecanı yaşatan herkese teşekkür ederim. Umarım ekranları başında beni izleyenler memnun kalmıştır" dedi.  
"Uygulama devam edecek"

TV 52 Genel Müdürü Ali Aydın ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirterek, "İyi ki böyle bir kararı almışız. Görme engelli arkadaşımız yıllardır bu işi yaparmış gibi hatasız bir şekilde ana haberi canlı canlı sundu. Kendisinden çok memnun kaldık. Bir sonraki engelliler gününde bu uygulamamızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yavuz'un, Braille alfabesiyle oluşturulan haber metinleri aracılığıyla bülteni sunduğu öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)