BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle interneti balonla ulaştıracak----

Google interneti balonla ulaştıracak

Google interneti balonla ulaştıracak
17 Haziran 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

Google internete ulaşamayan milyarlarca insan için balon uçurdu

Google, dünyada internete erişemeyen milyarlarca insan için ‘Preject Loon’ isimli bir proje başlattı. Google projede interneti yaymak için özel tasarlanmış balonlar tasarlandı.
18 aydır gizli yürüttüğü Project Loon adlı planı dün basına tanıtan Google, internet erişimini sağlayacak özel tasarlanmış 30 balonu Yeni Zelanda'da gökyüzüne bıraktı.

Yerin yaklaşık 20 km üstünde, uçakların kullandığı rotanın dahi üzerinde olacak, her balon 780 kilometrekarelik alanda internet erişimi sağlayacak.
Radyo anteni, bilgisayar, yükseklik kontrol sistemi ve güneş panelleri gibi gereçlerle yüklü balonlarda yapılan ilk testlerde 15 dakika kadar internete bağlanabildi. Google bu proje sayesinde 4.8 milyara yakın insanı internete bağlamayı sağlarken aynı zamanda doğal afetlerin yaşanması durumunda dahi internete erişimin sağlanmasını hedefliyor.

Yeni teknolojinin başarılı olması durumunda, Afrika ve Güney Asya gibi internet altyapısının oluşturulması zor bölgelerde, internet kullanımının artması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)