BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle, Apple'ı içeriden fethediyor----

Google, Apple'ı içeriden fethediyor

Google, Apple'ı içeriden fethediyor
09 Mayıs 2013 - 11:36 www.finansgundem.com

Google, geliştirdiği uygulamalarla Apple ürünlerinde kendine daha fazla yer açmaya başladı

Google hafta başında iPhone ve iPad’deki Gmail uygulamasına getirdiği güncellemeler ile dikkatleri üzerine çekti.Güncellemeden sonra iPhone ve iPadlerde kullanılan Gmail uygulamasına gelen mesajlardaki bağlantılar Apple’a ait Safari tarayıcısı yerine otomatik olarak Google’ın kendine ait Chrome tarayıcısında açılmaya başladı.
Apple'ın iOS işletim sistemi, kullanıcılara diledikleri internet tarayıcısı veya harita gibi uygulamaları varsayılan program olarak seçmesine izin vermiyor. Ancak Apple, program geliştiricilerine kendi yazılımları içerisinde varsayılan program seçebilmesine olanak sağlıyor. Uzmanlar Google’ın bu hareketini iPhone uygulamaları içerisinde kendi mini 'ekosistemini' oluşturma hamlesi olarak değerlendirdi.
GOOGLE'DAN YAZILIMCILARA ÇAĞRI
Ayrıca Google yaptığı bir açıklamayla diğer uygulama geliştiricilerine, Chrome’u iOS uygulamalarında varsayılan tarayıcı olarak ayarlamaları doğrultusunda çağrıda bulundu.
Geçtiğimiz aylarda Google tarafından iPhone için Google Maps, YouTube’a hızlı video yüklenmesini sağlayan Capture ve Apple’ın Siri uygulamasına rakip olabilecek Google Now gibi pek çok uygulama piyasaya sürüldü.Uzmanlara göre Google tarafından üretilen bu uygulamalar, halihazırda Apple’ın varsayılan olarak iPhone’da sunduğu kendi uygulamalarına göre daha başarılı.(CNBC-e)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)