BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGönüllü revirlere inceleme başlatıldı----

Gönüllü revirlere inceleme başlatıldı

Gönüllü revirlere inceleme başlatıldı
14 Haziran 2013 - 16:59 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı, Gezi parkında yaralananlara verilen gönüllü sağlık hizmetleri hakkında soruşturma başlattı

Sağlık Bakanlığı, Gezi Parkı protestosu ve akabinde yaşanan gösterilerde yaralananlara verilen gönüllü sağlık hizmetleri hakkında inceleme başlattı. Türk Tabipleri Birliği'nden alınan bilgiye göre Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından başlatılan inceleme kapsamında, İstanbul Tabip Odası'na Gezi Parkı'nda hangi gerekçe ile gönüllü revirler kurulduğu ve sağlık hizmeti verildiği soruldu. İstanbul Tabip Odası'ndan ayrıca revirlerde görev yapanların ve muayene edilenlerin isimleri istendi.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Doktor Osman Öztürk, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bu yapılan hukuki ve insani olarak kabul edilemez" dedi. Taksim Gezi Parkı'nda yapılması planlanan Topçu Kışlası projesi için ağaçların kesilmesini protesto etmek amacıyla 18 gün önce barışçıl şekilde başlayan bir eylemin polisin sert müdahalesinin ardından yurt genelinde hükümet  karşıtı protestolara dönüştü. Bu zaman zarfında yapılan protestolarda üç kişi hayatını kaybetti ve Türk Tabipleri Birliği verilerine göre, 5,000'in üzerinde kişi muhtelif yaralanmalar nedeniyle hastanelere başvurdu.
Olaylar sırasında yaralanan pek çok kişiye protesto gösterilerinin yapıldığı yerlerin yakınlarındaki gönüllü revirlerde tıbbi müdahalede bulunuldu.Öztürk, muayene edilenlerin ve revirlerde görev yapanların isimlerini açıklamayacaklarını ifade ederek, "Taksim ve Şişli'de devlet hastanesi var, ambulansları var, ancak olaylar sırasında acil müdahale yapacak ekipleri yoktu" dedi. Yaralananlara revirlerde ilk tıbbi müdahale yapıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı'nın ambulanslarının çağrıldığını ifade eden Öztürk, "Ambulansları
çağırdık, gittiler bizim revirlerimizden aldılar. (Revirler olmasa) Dolmabahçe'de polisin sürekli gaz bombası attığı, nefes darlığı çeken, yüzü gözü yaralanan insanları ne yapacağız?" dedi ve ekledi:
"Gözümün önünde bir insan gaz mermisi ile vuruldu düştü. Ben Sağlık Bakanlığı'ndan protokol defteri mi isteyeceğim ona müdahale etmek için?"
Öztürk protesto gösterileri sırasında Sağlık Bakanlığı'nın yaygın hizmet veremediğini ifade etti.Konu hakkında Sağlık Bakanlığı yetkililerine ulaşılamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)