BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan bomba faiz yorumu----

Goldman'dan bomba faiz yorumu

Goldman'dan bomba faiz yorumu
03 Aralık 2014 - 15:39 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan 2015’in ilk yarısında 125 baz puan faiz indirimi gelmesini beklediğini belirtti

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan 2015’in ilk yarısında 125 baz puan faiz indirimi beklentisini yineledi. Bankadan yapılan açıklamada, “Türkiye 2015’in ilk yarısında enflasyonda hızlı gerilemeye tahminimizi koruyoruz. Merkez Bankası’ndan haftalık repo faizinde 2015’in ilk yarısına kadar 125 baz puan indirim beklemeyi sürdürüyoruz” denildi. Şu an yüzde 8,25 düzeyinde olan politika faizinin yüzde 7'ye çekilmesi bekleniyor.

KASIM’DA ENFLASYONDA ILIMLI BİR SÜRPRİZ

ABD’li banka JPMorgan Chase de enflasyonla ilgili değerlendirme geçti. Bankadan yapılan açıklamada, “Gıda fiyatlarında beklentilerin altında bir artış TÜFE’nin düşük çıkmasında etkili oldu. İstikrarlı bir lira, gıda fiyatlarında dönüş ve enerji fiyatlarında düşüş enflasyonun gelecek sene belirgin şekilde düşmesini sağlayacak” denildi.

BEKLENTİ DÜŞTÜ

Banka yıl sonu beklentisini de aşağı çekti. Bankadan yapılan açıklamada, “2014 sonu TÜFE beklentimizi yüzde 9,4’ten yüzde 9’a çekiyoruz. Sürpriz enflasyon verisine rağmen MB’nin temkinli kalmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)