BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman: Süper düşük faiz oranları dönemi sona eriyor olabilir----

Goldman: Süper düşük faiz oranları dönemi sona eriyor olabilir

Goldman: Süper düşük faiz oranları dönemi sona eriyor olabilir
09 Kasım 2021 - 08:53 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistlerine göre, en düşük faiz oranları dönemi, enflasyonda ve devasa hükümet harcamalarında beklenenden daha güçlü bir artış nedeniyle kapanıyor olabilir.

Lehman Brothers'ın 2008 çöküşünün ardından, sürekli olarak zayıf fiyat baskıları ve negatif para politikası karakterize edilmiş olsa da, Jan Hatzius ve meslektaşları, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın yeni çerçeveler, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yatırımlar ve daha yüksek hane halkı tasarrufları benimseme kararlarını hesaba katıyor.

Ekonomistler, yazdıkları bir raporda, "Özellikle yatırım için daha güçlü talep ve pandemi enflasyon şoku nedeniyle enflasyon beklentilerindeki artış, küresel finansal kriz sonrası dünyaya göre daha yüksek nominal faiz oranlarına giden uzun bir yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Goldman, analizinin nötr faiz oranının - kısaca R* olarak adlandırılan, büyümenin ne teşvik ne de daraltıldığı politika ortamının - küresel mali krizi takip eden yıllara göre 50 baz puanlık bir artış sağlayabileceğini öne sürdüğünü bildirdi.

Ekonomistler, “Gelişmiş piyasa ekonomilerinin çoğunda nominal politika oranlarının şu anda tahvil piyasasında fiyatlandırılan en düşük seviyelerin çok üzerine çıkmasını bekliyoruz” yorumu yaptı ve enflasyonun pandemi öncesi seviyelerin yarım yüzde puanı üzerine yerleşeceğini düşündüklerini ifade etti.

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık oranlarında değişiklik

 

Faizler düşünce ev fiyatları arttı

 

Çin Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)