BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan olumsuz rapor----

Goldman Sachs'tan olumsuz rapor

Goldman Sachs'tan olumsuz rapor
02 Ağustos 2013 - 11:00 www.finansgundem.com

Goldman Sacsh: CEEMEA'da beklenen büyümenin gecikeceğine dair yeni işaretler geliyor

Goldman Sachs tarafından yayınlanan "CEEMEA Büyüme Monitörü" raporunda (CEEMEA: Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgede beklenen toparlanmanın gecikeceğine dair yeni işaretlerin gelmekte olduğu belirtildi. 
Goldman'ın raporu şöyle devam etti: 
CEEMEA'da zayıflık devam etti ancak ülkeler arası farklılık gözleniyor.
Türkiye ve Macaristan'da ilk çeyrekte oldukça mütevazi bir büyüme beklenirken, bölgesel düzeyde ilk çeyrek büyümesi yüzde 1.5 seviyesinde bekleniyor. Bu trendin bulunduğu yüzde 4.5 seviyesinin önemli ölçüde altında kalan bir büyümeye işaret ediyor.
2013 ikinci çeyrek döneme ait CEEEMEA-CAI raporumuzun güncellenmiş halinde bölgeye ilişkin büyüme beklentisi yüzde 1.5 seviyesinde oldu. Mayıs ayında yayınlanan bir önceki raporda bu beklenti yüzde 1.9 seviyesindeydi. 
Bu durum ekonomik faaliyetlerin zayıfladığına ve bu nedenle bölgede toparlanmanın geciktiğine işaret ediyor. Bununla birlikte bölge ülkeleri arasında bu konudaki farklılıklar görülebilir düzeyde olmaya devam ediyor. Rusya'da zayıf ve gerileyen bir CAI endeksi gözlenirken, Türkiye'de daha güçlü büyüme işaretleri
geliyor. Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti CAI (mevcut durum aktivite endeksi) göstergesi geçtiğimiz aylarda euro bölgesindeki kademeli toparlanmaya bağlı olarak yükseldi. 
Öncü göstergeler halen üçüncü çeyrek için yumuşak zemine işaret ediyor. CEEMEA öncü göstergeler endeksimizin momentumu üçüncü ayında da düşüş gösterdi ve halen "yavaşlama"  bölgesi içinde yer alıyor. Endeks 2013 ikinci yarısı için en azından bir kaç ay görece olarak yumuşak bir büyüme yaşanacağına işaret ediyor. Polonya ve Rusya için öncü göstergeler kuvvetli bir momentum gösteriyor.
CEEMEA bölgesinde finansal koşullardaki gevşeme tekrar soluklanmaya girdi.
CEEMEA bölşgesinde finansal koşullar gevşeme gösterdi. Faiz oranları ve CDS'ler arasındaki fark geçtiğimiz aylarda bölge genelinde daralma gösterdi.
Bölgede mali koşullarda en önemli gevşeme Macaristan'da gözlendi. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını çeyrek puan daha düşürerek  yüzde 4 seviyesine düşürmesi bu durumda etkili oldu.  
Bunun tersine Türkiye'de finansal koşullar endeksi değişim göstermedi. Merkez Bankası'nın kredi faizlerini 75 baz puan artırmasına karşın endeks daralmadı. Zira beklentilerin üzerinde çıkan eflasyon, reel faizlerin düşük kalmasını sağladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)