BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan kritik Türkiye raporu----

Goldman Sachs'tan kritik Türkiye raporu

Goldman Sachs'tan kritik Türkiye raporu
19 Haziran 2014 - 16:56 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, "Türkiye'de Irak krizinin ekonomik maliyeti karşılanabilir düzeyde kalabilir" dedi

Goldman Sachs tarafından yayınlanan bir raporda Irak krizinin Türkiye'deki muhtemel etklieri ele alındı ve Kuzey ve Güney Irak'ın istikrarlı kalması halinde krizin etkilerinin sınırlı düzeyde kalacağı ifade edildi.
 
Goldman, Irak'ta son dönemde yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisi açısından bazı önemli riskler taşıdığı belirtildi. Ana riskin dış talep ve görece fiyat kanallarından kaynaklandığı belirtildi. Bir diğer açıdan düşmanlıklar Türkiye ile Irak arasındaki dış ticareti bozabilir denilerek ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin de cari açık üzerinde baskı yaratabileceği ve enflasyon baskılarına neden olabileceği belirtildi.
 
Goldman'ın raporu şöyle devam etti:
 
"Bizim inancımıza göre krizle bağlantılı ekonomik maaliyetler tolere edilebilir düzeyde kalacaktır. Bunun için gerekli şart Kuzeydeki kürt bölgesinin ve Güneydeki şii bölgesinin istikrarlı kalması olacaktır.

Bununla birlikte alternatif senaryoda daha uzun süre devam eden ve daha geniş bir bölgeye yayılan bir kriz yaşanması halinde bunun Türkiye'ye maliyeti önemli düzeyde olacaktır. Böylesi geniş kapsamlı bir istikrarsızlığın Türkiye'nin GSYİH'sına ihracat gelirlerindeki kayıplar yolu ile 1,5 puanlık olumsuz etki yapmasını bekliyoruz.  Bu duruma yüksek fiyatlar ve yerel enflasyon nedeniyle oluşacak maliyetler de eklenecektir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)