BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan çarpıcı analiz!----

Goldman Sachs'tan çarpıcı analiz!

Goldman Sachs'tan çarpıcı analiz!
06 Ocak 2014 - 07:23 www.finansgundem.com

Goldman Sachs yaşanan bu büyük değer kaybının Türk Lirası'nı 'adil değere' getirdiğini savundu

Türk Lirası'nın Mayıs 2013'den bu yana reel olarak yüzde 12, ticaret ile ağırlıklandırıldığında ise yüzde 17 değer kaybettiğini, bu değer kayıplarının beklentilere paralel olduğunu belirten Goldman Sachs, yaşanan bu büyük değer kaybının Türk Lirası'nı 'adil değere' getirdiğini savundu.

Bununla birlikteki bu ayarlanma sürecinin henüz tamamlanmadığını savunan Goldman Sachs, Türkiye'nin dış dengesizliklerinin düzeltilmesi için Türk Lirası'nın değerinin olması gereken seviyenin bir miktar altına gelmesi gerektiğini düşündükleini vurguladı.


Türk Lirası'nın daha da zayıflaması için alan görmeye devam eden Goldman Sachs, 3, 6 ve 12 ay için 2,1-2,2-2,4 olan ABD Doları/TürkLirası paritesi tahminlerini, 3 ay için 2,1 olan tahmine ulaşılması sonrasında yukarı yönlü revize ettiğini bildirdi. Goldman Sachs, 3, 6 ve 12 aylık dolar/lira tahminlerini 2,2-2,4 ve 2,5 olarak belirledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)