BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan BoE'ye dair tahvil yorumu----

Goldman Sachs'tan BoE'ye dair tahvil yorumu

Goldman Sachs'tan BoE'ye dair tahvil yorumu
20 Haziran 2023 - 08:07 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'ın tahminine göre BoE, tahvil satışlarının hızını yavaşlatabilir.

Goldman Sachs'a göre İngiltere Merkez Bankası (BoE), yatırımcıların absorbe edebilmekte zorlanabileceği büyük bir devlet tahvili arzı nedeniyle niceliksel sıkılaştırma programı kapsamında tahvil satışlarının hızını büyük olasılıkla yavaşlatacak.

Analistler, BoE'nin tahvil satışlarının, yetkilileri gelecek yıla dair bilanço küçültmenin ikinci turunu ayarlarken, şu andaki 10 milyar sterlinden 7,5 milyar sterlin seviyesine düşeceğini tahmin ediyor.

Tahmin, geçen ay niceliksel sıkılaştırmanın ikinci yılında satışların artabileceğini belirten BoE Başkan Yardımcısı Dave Ramsden'in açıklamalarıyla çelişiyor.

Niceliksel sıkılaşma kapsamında BoE, mali krizden bu yana oluşan devasa şirket ve devlet tahvili bilançosunu daraltıyor. Eylül ayında bunun hızını gözden geçirecek.

Merkez bankası şu anda 807 milyar sterlinlik İngiliz devlet tahviline sahip ve bu yıl hem satışlar hem de vadesi gelen kağıtlar yoluyla yaklaşık 80 milyar sterlinlik tahvili elden çıkarıyor. Planlanan şirket tahvili satışlarını ise sonlandırmış durumda.

Goldman analisti İbrahim Quadri, "Temel noktamız, BoE'nin aktif satışların hızını çeyrekte yaklaşık 7,5 milyar sterline düşürmesi ve yıllık stok azaltma hedefini gelecek yıl 80 milyar sterlinde sabit tutması" dedi.

BoE tahvil satışlarına gelecek hafta yeniden başlayacak

 

BoE tahvilden 15 milyar dolar kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)