BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’tan beklentileri ters yüz eden rekor bilanço----

Goldman Sachs’tan beklentileri ters yüz eden rekor bilanço

Goldman Sachs’tan beklentileri ters yüz eden rekor bilanço
15 Temmuz 2020 - 17:46 www.finansgundem.com

Korona virüs süreci nedeniyle bilançosunda ciddi bir gedik açılması beklenen Goldman Sachs yatırım bankacılığı ve piyasa birimindeki rekor artışlarla toplam gelirini önceki yıla göre %43 arttırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs'ın ikinci çeyrek kazançları analistlerin beklentilerini darmadağın etti. Goldman’ın yatırım bankacılığı ücretleri rekor seviyelere ulaşırken, sabit gelir birimi son dokuz yılın en iyi üç aylık dönemini ilan etti.

Goldman'ın piyasalar bölümündeki satışlar neredeyse iki katına çıkarak %93'lük bir artışla 7,2 milyar dolar kazanç sağladı.

Bu güçlü performans, analistlerin Wall Street ve genel ekonomi arasındaki genişleyen uçuruma dikkat çekmelerine yol açtı. Zira yatırım bankacılığı biriminde yükseliş görüldüğü gibi, bankanın perakende bölünmelerinde de zarar gözlemlendi. Financial News'in haberinde, sermaye piyasaları yönetim danışmanlığı şirketi Opimas'ın CEO'su Octavio Marenzi konuya ilişkin, siyasilerin bilanço sezonundan sonrasında piyasalara müdahale edebileceğini söyledi.

Wall Street’te yatırım bankacılığı gelirleri korona virüsle birlikte yükselişe geçti. Salgın nedeniyle şirketlerin ihtiyaç duyduğu hayati likidite kaynağının geniş hacimlerle sermaye piyasalarında bulunması şirketler için uyarıcı etki yarattı. Büyük piyasa dalgalanmaları bankaların satış ve ticaret işlemleri için oldukça kârlı bir iş haline geldi.

Goldman Sachs’ın sabit gelir birimi geçen yılın aynı dönemine göre %149'luk bir artışla 2020 yılının ikinci çeyreğinde 4,2 milyar dolar kazandı. Bu süreçte bankanın hisse senedi ticareti birimi 2,9 milyar dolar ulaşıp %46'lık bir kazanç elde etti. Yatırım bankacılığında, 2,7 milyar dolarlık rekor gelire, özkaynak ve borç taahhüdündeki büyük bir artış sayesinde ulaşıldı.

Goldman'ın toplam geliri 2019’a göre %43 artarak 13,3 milyar dolara ulaştı.

Tüm bu rakamlara bankanın 39.000 çalışanının %98'i evde çalıştığı süreçte ulaşıldı.

Goldman Sachs'ın bilançosu olması gerekenden fazla iyi 

Marenzi bankanın bilanço verilerine ilişkin "Goldman'ın bu çeyrekteki bilançosu fazla iyi, aslına bakılırsa neredeyse yakışıksız" ifadelerini kullanıyor.

Borsa platformu Markets’ın Baş Yatırım Yetkilisi Neil Wilson, “Burada gerçek ekonomiden ayrılışı ciddi bir şekilde görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Wilson, Wells Fargo’nun daha fazla perakende tüketicilere odaklanmış bir banka olması nedeniyle ikinci çeyrek bilançosunda 2,4 milyar dolar kayıp bildirdiğini kaydetti. Wilson bankanın beklenenden daha iyi performansı için, “Goldman’ın endişelenmesi gereken bir perakende bankacılık sapması yok” ifadelerine yer verdi.

Citigroup'un karı sert düştü

 

JPMorgan'ın karı geriledi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşler güçler15 Temmuz 2020 20:36

    Banka bütün yatırımını finansal enstrümanlara yapmış ve kazanmış yani reel sektöre yatırımı olmadığı için bu dönemi rekor karla geçmiş aslında bu sıkıntılı bir durum reel sektöre yatırım yapanlar hep zararda. Gerçek ekonomi çok kötü sanal ekonomi çok iyi

  • &&&& ^^^^ &&&&15 Temmuz 2020 18:45

    hani öldük bittik yittiydik.