BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs yönetiminde kriz: İki ortak resti çekti!----

Goldman Sachs yönetiminde kriz: İki ortak resti çekti!

Goldman Sachs yönetiminde kriz: İki ortak resti çekti!
23 Şubat 2024 - 16:43 www.finansgundem.com

Bankanın kritik yatırım bankacılığı komitesinden dışlanan iki kıdemli bankacı Goldman CEO’su David Solomon’u istifayla tehdit etti. İki bankacı aynı zamanda bankanın ortakları arasında yer alıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs'ın en iyi yatırım bankacılarından ikisi CEO David Solomon’a tepki göstererek istifa tehdidinde bulundu. İddialara göre üst yönetimdeki bu karmaşanın sebebi bankacıların yeni kurulan bir operasyon komitesinden dışlanmaları.

Financial Times’ın haberine göre Sir Martin Sorrell'in oğlu olan bankanın Londra merkezli birleşme ve satın almalar eş başkanı ve reklam yöneticisi Mark Sorrell ve Avrupa yatırım bankacılığı eş başkanı Gonzalo Garcia, komiteden çıkarıldıktan sonra Goldman’dan ayrılabileceklerini söyledi. İki bankacı da aynı zamanda bankada ortaklık pozisyonuna kadar yükselmiş isimler.

Operasyon komitesinde Sorell’in yerine birleşme ve satın almalar birimden Stephan Feldgoise ve Garcia’nın yerine Avrupa yatırım bankacılığı biriminden Anthony Gutman dahil edildi. Komiteye ayrıca teknoloji bankacılığı biriminden Kim Posnett, özel sermaye uzmanı Pete Lyon ve sağlık biriminden Marshall Smith de katılıyor.

Sorell ve Garcia’nın ayrılması halinde Wall Street bankası 2018’den bu yana CEO olan David Solomon’un yönetimindeki en yüksek profilli istifalar gerçekleşmiş olacak. Geçtiğimiz yıl zorlu bir dönem geçiren Goldman Sachs tüketici kredilerinde zarar etme baskısıyla karşı karşıya kalmış ve yatırım bankacılığı gelirlerindeki uzun süredir ciddi bir yavaşlamanın etkisi altında kalmıştı.

Goldman Sachs, Sorell ve Garcia konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

FT kaynaklarına göre üst yönetimdeki kavganın sebebi bu yıl Solomon tarafından yatırım ve ticaret bankacılığı için kurulan iki yeni operasyon komitesiyle alakalı. Komite Goldman’ın en üst düzey yönetim komitesinin altında bulunuyor. Kaynaklar hem Sorell’in hem de Garcia’nın yatırım bankacılığı komitesinin dışarısında bırakıldığını belirtiyor.

Komite üyeleri, Solomon'un 2022'nin sonlarında birleştirdiği iki ayrı bölüm olan yatırım bankacılığı ve piyasalar biriminin eş başkanları tarafından seçildi. Birleşik yatırım bankacılığı ve piyasalar bölümünün başlangıçta üç eş başkanı (Ancak Jim Esposito, Dan Dees ve Ashok Varadhan) bulunuyordu. Ancak Esposito geçen ay Goldman'dan ayrıldığını açıkladı.

Goldman'da yeni nesil liderleri teşvik etmenin ve karar vermeyi kolaylaştırmanın bir yolu olarak tasarlanan yeni komiteler, kimin girip kimin çıktığı üzerinden dönen tartışmalar nedeniyle bankanın üst yönetimini karıştırıyor. Yatırım bankacılığı komitesinde dikkat çekici bir şekilde Goldman'ın hisse senedi sermaye piyasalarından ve gayrimenkul işletmelerinden kimse yoktu.

İki küçük erkek kardeşi de Goldman'da çalışan Sorrell, 1994 yılında firmada çalışmaya başladı ve 2010 yılında bankanın ortakları arasına girdi. Başarılı bankacı 2020’de Feldgoise’le birlikte M&P biriminin eş başkanlığına terfi etti.

Şili menşeili olan Garcia 1999’da Goldman Sachs’a katıldı ve 2008 yılında ortaklık pozisyonuna yükseldi. Bankacı kamu hizmetleri ve doğal kaynaklar bankacılığı alanında üst düzey isimlerden biri konumunda.

Bloomberg'in çarşamba günü bildirdiğine göre, finansman grubunun eş başkanı ve Goldman'daki en kıdemli kadın bankacılardan biri olan Beth Hammack da ayrılıyor. Hammack, yeni yatırım bankacılığı komitesindeki isimlerden biriydi.

Goldman, yatırım bankacılığı ücretlerinin 2023'te %16 düştüğünü bildirdi ve bu düşüşü sözleşme faaliyetlerinde sektör genelinde yaşanan gerilemeyle açıkladı. Bankanın genel kârlılık oranı ise geçen yıl %24 düştü.

Nvidia yeni rekorunu kırdı, CEO'su servet kazandı

 

Musk'ın başı çalışanlarla dertte: Tesla'da grev krizi!

 

Goldman Sachs Fed'den faiz indirimi beklentisini değiştirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)