BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarGoldman Sachs: Kriptoya inanmıyoruz----

Goldman Sachs: Kriptoya inanmıyoruz

Goldman Sachs: Kriptoya inanmıyoruz
03 Nisan 2024 - 08:15 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Varlık Yönetimi biriminin başındaki isim Rahmani, kriptonun yatırım varlık sınıfı olduğunu düşünmediklerini belirterek, "kriptoya inanmıyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'in Varlık Yönetimi biriminin üst düzey yöneticisi (CIO)'su Sharmin Mossavar-Rahmani kripto paralara ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

CIO Mossavar-Rahmani, müşterilerin son dalgalanmadan sonra bile kripto pozisyonu almaya ilgi göstermediklerini söyledi.

"Bunun bir yatırım varlık sınıfı olduğunu düşünmüyoruz, kriptoya inanmıyoruz" diye konuşan Sharmin Mossavar-Rahmani, "Kripto meraklılarının hepsi finansın demokratikleşmesini ilan ediyor, ancak ana kararlar birkaç kontrolcü kişi tarafından yönlendiriliyor" eleştirisinde bulundu.

Mossavar-Rahmani'ye göre, bu yılın başlarında BlackRock ve Fidelity gibi TradFi rakipleri, müşterilerin özellikle bitcoin'e maruz kalmak istediklerini ifade etmelerinin ardından kripto sektöründeki çabalarını ikiye katlamaya karar verdikten sonra bile, Goldman'ın müşterileri bununla hiçbir ilgisi olmasını istemiyor.

Mossavar-Rahmani'nin bu varlıkta bir değer görmemesinin nedenlerinden biri, değerini gerçekten değerlendirmenin mümkün olmaması. "Eğer bir değer biçemiyorsanız, o zaman nasıl yükseliş ya da düşüş eğilimi gösterebilirsiniz?" diyor.

Hatta sektörü ikiyüzlü olmakla eleştirerek, kripto meraklılarının "hepsi finansın demokratikleşmesini ilan ediyor, ancak ana kararlar birkaç kontrolcü kişi tarafından yönlendiriliyor" dedi.

Goldman'ın hedge fon müşterileri kriptoya döndü

 

Bitcoin spot ETF'lerine ne kadar giriş oldu?

 

Bitcoin 65 bin doların altına geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)