BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman, Fed'den beş faiz indirimi bekliyor----

Goldman, Fed'den beş faiz indirimi bekliyor

Goldman, Fed'den beş faiz indirimi bekliyor
19 Aralık 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, enflasyonun düşmeye devam etmesi sebebiyle Fed'in 2024'te 5 faiz indirimi yapmasını bekliyor

Goldman Sachs'a göre, enflasyonun düşmesi ABD Merkez Bankası (Fed)'in 2024'te faiz oranlarını 5 kez düşürmesine imkan verecek.

Goldman Sachs baş ekonomisti Jan Hatzius yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinin artık politika yapıcıların 2024 başlarında borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlamasını sağlayacak bir "Büyük Dezenflasyon" dönemine girdiğini savundu.

Hatzius, "Küresel enflasyon düşmeye devam ediyor, bu nedenle şimdi birçok büyük gelişmiş piyasa merkez bankasından daha erken ve daha agresif faiz indirimleri görüyoruz" dedi.

Goldman Sachs, Fed'in mart ve haziran ayları arasında Faiz oranlarını üç kez üst üste 25 baz puan düşüreceğini ve ardından yılın ikinci yarısında iki kez daha faizi gevşeteceğini tahmin ediyor.

Hatzius, "FOMC'nin muhtemelen mart, mayıs ve haziran aylarında arka arkaya en az üç 25 baz puanlık kesinti yapacağını düşünüyoruz. Daha azı 'neden uğraşıyoruz' sorusunu gündeme getirecektir" diye konuştu.

Goldman Sachs yayınladığı araştırma notunda, ekonominin %2'lik bir büyüme kaydedeceğini ve işsizlik oranının 2024 yılında %3,6'ya düşeceğini öngördü.

Fed yetkili Daly'den faiz mesajı

 

BofA'dan Fed faiz tahmini

 

Barclays, Fed'den 3 faiz indirimi bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)