BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman: Çin GSYH'sı %7,6 artabilir----

Goldman: Çin GSYH'sı %7,6 artabilir

Goldman: Çin GSYH'sı %7,6 artabilir
12 Aralık 2022 - 09:15 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'a göre Çin'in yeniden açılması ülkenin iç talebini % 5 artıracağı ve uluslararası seyahatleri 2019 seviyelerine geri çekeceği için Hong Kong'un GSYH'sını %7,6 artırabilir.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre Çin, Kovid kısıtlamalarını kaldırıp ekonomisini yeniden açarak ithalat ve ülke dışı seyahat talebini artırdıkça, Hong Kong, Tayland ve Singapur bundan en çok yararlananlar olacak.

Goldman Sachs ekonomistleri bir notta, ihracat ve turizm geliri tırmandıkça Hong Kong'un gayri safi yurtiçi hasılasında tahmini %7,6'lık bir artış görebilirken, Tayland'ın Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH)'sının %2,9'luk bir artış elde edebileceğini yazdı. Singapur üzerindeki etkinin %1,2 ile daha küçük olduğunu ve bunu %0,7 ile Malezya'nın izlediğini bildirdi.

Goldman'ın ekonomistleri Hui Shan ve Goohoon Kwon, tahminlerin, Çin'in şu anda devam etmekte olan yeniden açılmasının ülkenin iç talebini % 5 artıracağı ve uluslararası seyahatleri 2019 seviyelerine geri çekeceği varsayımına dayandığını yazdı.

Yaptıkları açıklamada, "Çin'in yeniden açılması, muhtemelen uluslararası seyahat üzerinde en olumlu etkiye sahip olacak, ardından daha güçlü mal ithalatı gelecek" ifadesi yer aldı.

Goldman, Hong Kong'un seyahat harcamalarında muhtemelen GSYH'sının %6'sı oranında bir artış göreceğini, Tayland üzerindeki etkinin ise %3 olarak tahmin edildiğini bildirdi.

Çin ekonomisine en çok katkıyı Hong Kong, Singapur ve Tayland sağlayacak

 

Goldman Sachs'tan Çin ekonomisi yorumu

 

Goldman Sachs'ın Çin ekonomisi beklentisi

 

Çin ekonomisinin 2023'te toparlanması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)