BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Avustralya için umutsuz----

Goldman Avustralya için umutsuz

Goldman Avustralya için umutsuz
11 Haziran 2013 - 09:45 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Avustralya ekonomisi için büyüme beklentilerini düşürdü

Goldman Sachs tarafından yayınlanan bir raporda Avustralya ekonomisi için büyüme beklentisi ve ülkenin para biriminin değerine ilişkin tahminler aşağı çekildi. Bu durumda şirket harcamalarında görülen gerileme, düşüşe geçen ihrcat fiyatları ve kamu harcamalarındaki kesintilerin etkili olduğu ifade edildi.
Kurumun açıklamasında Avustralya ekonomisinin resesyona girmesi olasılığı yüzde 20 olarak görülürken, küresel ekonomideki toparlanmanın, Avustralya dolarındaki güç kaybı ile oluşacak canlandırma etkisinin ve rekor düşük seviyedeki faiz oranlarının ülke ekonomisine destek olmak için yeterli olacağı öngörüldü.
Goldman Avustralya dolarının dolar karşısında 12 aylık dönemde alacağı ortalama değere dair beklentisini 0.90 dolardan 0.85 dolara düşürürken, 2013 büyüme beklentisini yüzde 2.4'ten yüzde 2.0'a ve 2014 büyüme beklentisini yüzde 2.7'den yüzde 1.9'a düşürdü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)