BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman: ABD banka kredilerindeki düşüş 'hayâli'----

Goldman: ABD banka kredilerindeki düşüş 'hayâli'

Goldman: ABD banka kredilerindeki düşüş 'hayâli'
13 Nisan 2023 - 08:42 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'a göre Fed verileri ABD banka kredilerinde 'hayali düşüşü' gösteriyor. Kredilerdeki düşüşün büyük çoğunluğu, iflas eden Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın varlıklarının Federal Deposit Insurance Corp.'a devredilmesini yansıtıyor.

Goldman Sachs Group Inc. analistleri, Federal Reserve tarafından cuma günü yayınlanan verilere göre, mart ayının ikinci yarısında ABD'de kredilerde endişe verici bir düşüş gibi görünen gelişmeyi dikkate almadılar.

Ticari banka kredileri, 29 Mart'ta sona eren iki haftada yaklaşık 105 milyar dolar düştü; bu, 1973'e kadar uzanan Fed verilerindeki en yüksek rakam.

Ancak Goldman, bunun büyük çoğunluğunun, iflas eden Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın varlıklarının Federal Deposit Insurance Corp.'a devredilmesini yansıttığını söyledi.

Banka analistleri Michael Cahill ve Isabella Rosenberg, "Veriler, bu eylemlerin kredilerdeki bariz düşüşten sorumlu olduğunu gösteriyor ve bu nedenle manşet veriler yanlış bir sinyal veriyor - 'kredi sıkışıklığı' olmadı (en azından henüz)" dediler.

İkilinin vardığı sonuç, "Bu aşamada kredilerde bir daralmaya işaret eden bir kanıt görmedim, ancak bu bir olasılık olsa da" diyen Hazine Bakanı Janet Yellen'ın bakış açısıyla örtüşüyor.

ABD'de ticari bankaların verdikleri kredilerde azalma

 

ABD'de ticari krediler geriledi

 

'Bankacılık krizi enflasyon üzerinde baskı yaratabilir'

 

Bankacılık krizi sonrası küçük işletmeler zorda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)