BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGlobal Yatırım Holding'den Van'a büyük yatırım!----

Global Yatırım Holding'den Van'a büyük yatırım!

Global Yatırım Holding'den Van'a büyük yatırım!
16 Aralık 2015 - 09:57 www.finansgundem.com

Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen Van Alışveriş Merkezi hizmete açıldı

Global Yatırım Holding'in 50 milyon dolar yatırım yaptığı AVM aynı zamanda Van’ın ilk AVM’si olma özelliğini taşıyor. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Van AVM ilk gün kapılarını açtığında Vanlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mağazalar ve AVM içinde yer alan eğlence alanları ilgi odağı oldu. 

Açılış öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, 18 ayda bitirilen AVM için çok yoğun çalıştıklarını belirterek, “Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM’nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil, tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz” dedi.

POTANSİYELİ VAR

Van’ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Bensel, şunları söyledi:
“Biz, Van’ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van’a aşılamaya geldik. Van, üniversitesi, sosyal toplum kuruluşları, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle Doğu’nun incisi olarak anılan bir kent. Van’ın sahip olduğu değerlerin yanı sıra geleceğe yönelik potansiyelinin de ne kadar çok olduğunu gördük. bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz.”

İSTİHDAM SAĞLADI

JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan Van AVM’nin Vanlılara önemli bir istihdam kapısı da açtığını anlatan Bensel, 1000’e yakın bölge insanının AVM’de çalışmaya başladığını kaydetti. Van’ın her yıl on binlerce turisti ağırladığını, sadece bölge halkının değil, komşu ülke halklarının da kente yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bensel, şöyle konuştu:

“Van halkı, İranlıların bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM’de 90 markayı bir araya getirdik.” 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7217 Aralık 2015 16:53

    Zaten yanlış hatırlamıyorsam; arsanın PEGYO'da olan kısmı 1/4 idi..dörtte üçü globalde idi..Yani bu AVM'yi PEGYO üzerinden yapmaya kalksan PEGYO kaçınılmaz biçimde bir sermaye azaltımı ve eş zamnalı bir bedelli daha yapmak zorunda kalabilecekti..Şu hali ile PEGYO'nun ana varlığı denizli AVM exp değeri 160 milyon civarı ama kira getirisi devede kulak..Bunun sebebi AVM nin mimari tasarımında sanırım..Yani Tesco'ya giren müşteri alışveriş yaptıktan sonra AVM'ye uğramadan geri dönüyor çoğunlukla..Tesco ise ne kadar ciro payı ödüyor Allah bilir...Bence PEGYO yeni projelere yelken açacaksa yüklü nakite ihtiyacı olacak..Bence bunun en kıyak yolu AVM'yi üçe beşe bakmadan satmak ve belki de PEGYO'nun faaliyet alanı değiştirmesi..Ya da yöntimi değiştirmesi...DENİZLİ SKY TOWERS da benim önerimdi(Ofis plza) ..telekonferansları takip edenler dostlar bilir..Umarım bunradaki satışlar borçlar ve finansman giderilerinin karşılanmasında yeteri kadar hızlı gelişir..Eski gözağrım PEGYO bakmadan geçemedim kusuruma bakmayınız:)

  • vatandaş16 Aralık 2015 13:24

    gerçekten bu proje pegyonun değil miydi. patron yine üç kağıt yapmış avm yi globale geçirmiş. pegyo da soygun var demektir. hissenin içi boşaltılıyor.

  • pegyozede16 Aralık 2015 10:39

    pegyonun projesini holdinge nasıl aktardılar Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ayşegül bensel denen kişi aslında pegyonun gn. müd. pegyo yatırımcılarını mağdur eden bu grubu nefretle kınıyorum.. armadaki renge bakarmısınız lütfen ...........