BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGlobal Girişimcilik Haftası başlıyor----

Global Girişimcilik Haftası başlıyor

Global Girişimcilik Haftası başlıyor
15 Kasım 2013 - 13:54 www.finansgundem.com

Global Girişimcilik Haftası, bu yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor

Her yıl Kasım ayının 3. haftası, dünyada 140 ülke ile aynı anda kutlanan ve girişimcilik için en büyük seferberlik kampanyası olarak adlandırılan Global Girişimcilik Haftası, bu sene 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Ekonomik kalkınma ve istihdam yaratmak için en önemli araçlardan biri olan girişimcilik ekosisteminde yer alan birçok önemli sivil toplum örgütü, üniversite, devlet kurumu, özel sektörden birçok firma ve medya grupları düzenleyecekleri etkinliklerle haftaya destek veriyor.  
Türkiye’nin birçok ilinde 200’den fazla paydaşın destek verdiği Hafta boyunca, paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları düzenleniyor. Her yıl katlanarak artan bir başarıya imza atan Global Girişimcilik Haftası, etkinlikler ile birlikte girişimciliğe adım atacak her yaştan gençleri cesaretlendirmeyi hedefliyor.
2009 Yılında 6 ilde düzenlenen etkinlikler 3 yıl içinde tüm illeri kapsar hale gelmiştir. 2012 yılında düzenlenen Global Girişimcilik Haftasında; 231 paydaş ile 21 ilde 127 etkinlik düzenlenmiş, Haftaya 41.500 kişinin birebir katılımı sağlanmıştır. Bu sene paydaş sayısı 200, etkinlik sayısı da yine 100’e yakındır ancak katılımcı sayısı geçen senelere göre artmaktadır. Bu da yapılan etkinlikerin kalitesinin ve verimliliğin arttığının bir göstergesidir.
Hafta, Endeavor’ın İyiGirişim Zirvesi, TOBB’un G3 Forumu, TEPAV’ın Politikacılar Konferansı, Sabancı Üniversitesi’nin “SUCOOL Önkuluçka Merkezi Tanıtımı ve Girişimci Nasıl Olunur” atölye çalışması, Uluslararası Girişimcilik Merkezi UGM’nin “Sürdürebilirlik Girişimcilik Eğitmenleri Eğitimi” ve Galata Business Angels’ın Mentor Danışmanlığı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
Basın toplantısında konuşma yapan Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Global Girişimcilik Haftası hakkında verdiği bilgilerin yanı sıra konuşmasında; “Bugün dünyada 200 milyon yeni iş imkanına ihtiyaç duyuluyor ve bu rakam sekiz sene sonra 500 milyona ulaşacak. Bir de bu istatistik ile ülkemizin genç nüfusunu birleştirirsek ve bu genç nüfus için ileriki dönemlerde yaratmamız gereken iş olanaklarının boyutunu düşünürsek,  girişimciliğin ülkemizin ekonomik politikalarının en merkezinde olması gerektiğini bir kere daha anlarız. Bu doğrultuda GGH, genç girişimcileri, yatırımcıları, akademisyenleri ve tüm girişimcilik ekosistemi paydaşlarını  bir araya getirerek ülke ekonomisine büyük fayda sağlayan bir platform oluyor. Doğru yolda ilerlediğimizi girişimcilik paydaşları arası oluşan ve tüm seneye yayılan dayanışmadan anlıyoruz.” sözleriyle hafta hakkında düşüncelerini dile getirdi.
Basın toplantısında Murat Bey’in yanı sıra Kagider Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Üst Kurul Üyesi ve Onursal Başkanı Sezai Hazır ve İcra Kurulu’nda yer alan GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Burcu Akdarı Toprak, Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Esra Gençtürk, Girişimcilik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Mandal, TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yasubuğa, JCI Türkiye Başkanı Pelin Kadılar, JCI İstanbul Başkanı Selen İnal, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şenay Yalçın hafta hakkında düşüncelerinden ve gerçekleştirecekleri etkinliklerden bahsettiler.
Global Girişimcilik Haftası’nın bu seneki İcra Kurulu Üyeleri, Özyeğin Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Endeavor Türkiye, Entrepreneurs Organization, Girişimcilik Derneği, GYİAD, JCI, KAGİDER, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ASHOKA,  TEPAV-GEP, TOBB GGK, TOBB, Keriretsu Forum, Galata Business Angels, Uluslar arası Girişimcilik Merkezi, TÜSİAD ve TÜGİAD’dan oluşuyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)