BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG.Kıbrıs'la ilgili şok rapor sızdı----

G.Kıbrıs'la ilgili şok rapor sızdı

G.Kıbrıs'la ilgili şok rapor sızdı
11 Nisan 2013 - 17:10 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu'ndan Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine ilişkin bir rapor sızdı

Krizle boğuşan ve yaklaşık 17 milyar euroluk kurtarma paketine 7 milyar euro katkı yapması istenen Güney Kıbrıs'ın ekstra 6 milyar euro daha bulması gerektiği iddia edildi.
İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve basına sızan bir raporda Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketinin toplamda 23 milyar euroya ulaştığı belirtilirken, bu ekstra maliyetin tamamının Güney Kıbrıs hükümetine yükleneceği ifade edildi.
Daha önce kurtarma paketine yapılacak 7 milyar euroluk katkıyı mevduat sahiplerinden alarak çözmeyi planlayan ve Güney Kıbrıs halkından büyük tepki toplayan hükümetin şimdi yine kendi başına 6 milyar dolar daha bulması gerekiyor.
Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan raporun "Borç sürdürülebilirlik analizi" kısmında Güney Kıbrıs'ın "kara deliğinin" aslında önce düşünülenden daha büyük olduğu ve vergi vericiler ile mevduat sahiplerinin aslında 7 milyar euro yerine 13 milyar euro katkıda bulunmalarının gerekeceği ifade edildi. Toplamda 23 milyar euroya ulaşan kurtarma paketi, Güney KIbrıs'ın ekonomisinin tamamından daha büyük.
Çarşamba akşamı basına sızan Komisyon raporu birinci kurtarma anlaşmasının "acemi" ve "acele bir şekilde" hazırlandığına dikkat çekiyor. Güney Kıbrıs'ta tekrardan halk ayaklanmaları yaratması beklenilen yeni plana göre ülkenin 400 milyon euroluk altın rezervi satması, Rusya'dan alınacak bir kredinin ve ülke bankalarına kreditörler tarafından verilecek paranın şartlarının yeniden gözden geçirilmesi öngörülüyor.
Öte yandan hükümetten 1 milyar euroluk Güney Kıbrıs tahvili bulunduranları borç takasına gitmeleri için ikna etmesi istendi. Böylesi bir durumun karışık bir görüşme periyodu ve belirsizliğe yol açabileceği iddia ediliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)