BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG.Kıbrıs borsası ne zaman açılacak?----

G.Kıbrıs borsası ne zaman açılacak?

G.Kıbrıs borsası ne zaman açılacak?
01 Nisan 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

2 haftadan uzun süredir kapalı olan Güney Kıbrıs borsasının artık açılması bekleniyor

Güney Kıbrıs Borsası CEO'su Nondas Metaksas, ülkenin bankacılık krizi ve eurodan atılma ile karşı karşıya gelmesi üzerine 2 haftadan uzun süredir kapalı olan hisse senedi borsasının 2 Nisan'da yeniden işlem yapmaya başlayabileceğini söyledi.
Borsada kriz komitesi oluşturduklarını ve komitenin her gün toplandığını belirten Metaksas, Lefkoşe'de yaptığı açıklamasında, "Şu anda hangi hisselerin de işlem görebileceği konusunda bir fikire sahip olabileceğimiz Salı sabahı görüşeceklerimizi bir araya getiren 3 ya da 4 komisyon var. Aynı gün yeniden işlem yapmaya başlayabiliriz ama bu yüzde 100 kesin bir şey değil" dedi.
Metaksas, borsanın ilk olarak bankaların 2 haftaya yakın süre kapanmasının ardından açıldığı 28 Mart'ta işlemlere başlamayı planlamış olduğunu, ancak daha sonra yeni sermaye kontrollerine ilişkin belirsizlikten ötürü kapalı kalmayı uygun gördüğünü açıkladı. Güney Kıbrıs'taki sermaye kontrolleri bankalardan günlük çekim litimitinin 300 euro ile sınırlandırılması ve ülke dışına transferlerin kısıtlanmasını kapsıyor.
Lefkoşe ve Brüksel arasında bir haftadan uzun süre devam eden gitgellerin ardından Güney Kıbrıs 25 Mart'ta 10 milyar euroluk kurtarma paketinde anlaştı. Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiades, Cyprus Popular Bank Pcl'yi (Laiki Bank) tasfiye ederek, 100,000 euronun üzerindeki mevduatlarda kesinti yapılmasını kabul etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)