BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi'nin faturası Topbaş'a çıkabilir----

Gezi'nin faturası Topbaş'a çıkabilir

Gezi'nin faturası Topbaş'a çıkabilir
22 Haziran 2013 - 09:41 www.finansgundem.com

Taksim Gezi Parkı eylemleri, 2014’te yapılacak yerel seçimlere yönelik İBB başkanı adaylığıyla ilgili savaşı daha da keskinleştirdi

Parti içinde eylemler sonrası öne çıkan “sürecin iyi yönetilememesi nedeniyle adaylık şansının azaldığı” görüşü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın rakiplerini umutlandırdı.
Bu görüşlerden hareketle bu isimlerle ilgili AKP kulislerinde şu tespitler yapılıyor:
Binali Yıldırım: Ulaştırma Bakanı Yıldırım, özellikle belediyeci ekipten olması ve projecilik açısından en çok öne çıkan isim olması nedeniyle Erdoğan’ın birinci tercihi olabilir. Eylemler sonrası yaptığı siber saldırı ve buna karşı alınacak önlemlere ilişkin açıklamalarıyla öne çıkması da 2014 hazırlıklarının bir parçası.
Egemen Bağış: AB Bakanı Bağış da Yıldırım gibi AKP tüzüğündeki üç dönem kuralına takılan ve bu nedenle 2014’te belediyelere gönderilecek isimler arasında görülüyor. Bağış’ın bir süredir İstanbul’u sürekli gündeminde tutan açıklamaları ve etkinlikleriyle adaylık düşündüğü görülüyor.
Aziz Babuşçu: AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun eylem sürecinde yurtdışından dönüşte Erdoğan’a havaalanında yapılan karşılamayı organize etmesi, ardından Erdoğan’ın çok başarılı bulduğu Kazlıçeşme mitingini gerçekleştirmesi, adaylık için şansını artıran faktörler.
Babuşçu’nun Topbaş’ın tersine eylemcilere hak verir tarzda değil, eylemcileri eleştiren bir tutum takınması da adaylığı için avantaj olabilir.
Erdem Gül/Cumhuriyet

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)