BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGerginliğin nedeni kiraların artması----

Gerginliğin nedeni kiraların artması

Gerginliğin nedeni kiraların artması
16 Ağustos 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

Türk ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından kentte başlayan gerginliğin ardında hızla yükselen kira fiyatları var

Gaziantep’te, son günlerde Suriyeli sığınmacılara yönelik gerginlik giderek tırmanıyor.

Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre 215 bini kayıtlı toplamda 300 bin civarında Suriyeli’nin yaşadığı tahmin edilen kentte, gerginliğin asıl nedeni ise hızla yükselen kira fiyatları. Hükümetin Gaziantep ile ilgili acil önlemler alması gerektiğinin altını çizen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Şehirde kira fiyatları 2-3 kat artmış durumda. Suriyeliler uzun vadede kalıcı gibi duruyor. Bunlar için önlem alınmalı. Bir fabrika 100 Türk işçisi çalıştırıyorsa bunun 5’i Suriyeli olsun. Suriyeliler işsiz kalırsa gerginlik daha da artabilir. Herkes sağduyulu davranmalı” dedi.

SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Gerginliğin temel sebeplerinden birinin Suriyelilerin gelişi ile birlikte artan kira fiyatları olduğunu anlatan Eyüp Bartık, şu değerlendirmeyi yaptı: “İç karışıklığın başlamasının ardından ülkelerini terk eden binlerce Suriyelinin akın ettiği kent oldu. Tahmini 300 bin Suriyelinin yaşadığı Gaziantep’te kira fiyatları 2-3 kat arttı. Şehir merkezinden uzaktaki kiralar bile 500 liraya yükseldi. Bu gelişmeler de şehirdeki gerginliği tırmandırdı. Ancak sağduyulu olmazsak olaylar daha da büyüyebilir. Bu da bize daha çok zarar verir.” Suriyelilerin Gaziantep’te işçi fiyatlarını düşürdüğü ve işsizliğe neden olmaya başladığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Eyüp Bartık, “Bunlar doğru değil. Gaziantep’te herkese iş var. Bunlar biraz daha ortamı germek için yapılan açıklamalar. Bugüne kadar 500 Suriyeli şehirde iş kurdu” dedi.



GERGİNLİK BU GECE DE SÜRDÜ

Gaziantep Valiliği'nin tüm çağrılarına rağmen kentte dün gece de Suriyelilere yönelik saldırılar gerçekleşti. Suriye plakalı birçok otomobile zarar veren protestoculardan gözaltına alınanlar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)