BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGenişlemeci politika devam etmeli----

Genişlemeci politika devam etmeli

Genişlemeci politika devam etmeli
08 Mart 2014 - 10:38 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı Dudley, genişlemeci para politikasının "uzun bir süre daha" devam ettirileceğini düşünüyor

Fed New York Başkanı William C. Dudley, yüksek işsizlik rakamları ve çok düşük enflasyonun, "uzun bir süre daha" yüksek düzeyde teşvik gerektirse de, ABD ekonomisinin görünümünün "nispeten daha olumlu" olduğunu söyledi.
Dudley, cuma günü New York'ta Brooklyn College'ta konuşmasının metninde, "Sürdürülebilir maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedflerimizi yerine getirebilmemiz için daha hızlı ekonomik büyüme ve daha hızlı ilerlemeyi tercih ederdim" diyerek, bu nedenle ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için yüksek düzeyde gevşek para politikası ihtiyacının devam ettiğini savundu.
New York Fed Başkanı işsizlik oranındaki düşüşün, çok fazla kişinin iş aramayı bırakmasından ötürü istihdam piyasasındaki ilerleme boyutunu, olduğundan fazla gösterdiğini söyledi. İşsizlik oranı Aralık'ta yüzde 6.7'ya gerileyerek, Fed'in faizleri artırmak için hedef olarak belirlediği eşiğe yaklaştı.
Dudley, merkez bankasının 1 yıl önce koyduğu yüzde 6.5 eşiğinden vazgeçerek, istihdam piyasasının sağlığını değerlendirmek için daha geniş kapsamlı göstergele odaklanması gerektiğini savunan politika yapıcılar arasında yer alıyor. Dudley perşembe gnü, Fed'in faiz artışı rotasının belirlenmesi için "daha kalitatif" bir yaklaşımdan yana olduğunu söylemişti.
Dudley, "Büyümenin, istihdam piyasası şartlarının iyileşmesinin devamını sağlayacak kadar güçlü olmasını bekliyorum" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)