BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGenetiği değiştirilmiş domuz kalbiyle hayata döndü!----

Genetiği değiştirilmiş domuz kalbiyle hayata döndü!

Genetiği değiştirilmiş domuz kalbiyle hayata döndü!
23 Eylül 2023 - 10:13 www.finansgundem.com

ABD'deki Maryland Tıp Fakültesi'nde görevli doktorlar, ölümün eşiğindeki bir hastayı genetiği değiştirilmiş bir domuz kalbi naklederek hayata döndürdü. Bu olağanüstü başarı, tıp dünyasında büyük heyecan yarattı.


ABD’deki Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktorlar, ölmek üzere olan bir hastaya genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakletti.

58 yaşındaki Lawrence Faucette, kalp yetmezliği nedeniyle ölümün eşiğindeyken Dr. Bartley Griffith başkanlığındaki ekip operasyonu gerçekleştirdi. Hastanın operasyondan iki gün sonra sağlığının iyiye gittiği, sandalyede oturabildiği ve şaka yaptığı açıklandı.

Hastane, yeni kalbin destekleyici makine olmadan iyi çalıştığını ancak gelecek birkaç haftanın kritik olduğunu belirtti. Aynı ekip, geçen yıl da genetiği değiştirilmiş domuz kalbini dünyada bir ilke imza atarak David Bennett isimli hastaya nakletmişti, ancak Bennett sadece iki ay hayatta kalabilmişti.

Hayvandan insana organ nakli, insanların bağışıklık sistemleri yabancı dokuyu kabul etmediği için başarısız oluyor. Bilim insanları son dönemde organları insana benzeyen genetiği değiştirilmiş domuzları kullanarak yeni denemelerde bulunuyor. (Sözcü)

Domuzdan kalp nakli yapılan kişi 2 ay yaşadı

 

Domuzdan ikinci kez başarılı böbrek nakli

 

Domuzdan alınan beyin hücreleri ile deniz aslanın epilepsisi tedavi edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)