BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGenç işsizlik AB'yi korkutuyor----

Genç işsizlik AB'yi korkutuyor

Genç işsizlik AB'yi korkutuyor
28 Mayıs 2013 - 12:46 www.finansgundem.com

Avrupa'da hızla yükselen genç işsizlik oranı, bölge yetkililerinin de dikkatini gittikçe daha çok çekiyor

Paris'te EU: Next Steps (AB: Sonraki Adımlar) isimli konferansa katılan AB liderlerinden Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, genç işsizliğin önüne geçilmemesi durumunda Avrupa'nın "birlik olma mücadelesini kaybedebileceği" uyarısında bulundu.
Guardian gazetesinin haberine göre, Euro Bölgesi'ndeki krizin stabilize edildiğini fakat henüz bir çözüme kavuşturulmadığını belirten Schaeuble, "Bir neslin tamamını beklemede tutamayız" dedi ve küçük çaplı şirketlerin genç işsizliğe çözüm bulmak konusunda kritik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Bununla beraber küçük veya büyük çaplı şirketlere tanınabilecek "yanlış teşvik" politikalarının tehlikeli olacağını da dile getirerek, Avrupa'nın diğer rakiplerine oranla iki katı sosyal yardım masrafı olduğunu dile getirdi.
Fransız Maliye Bakanı Pierre Moscovici ise Schaeuble'nin genç işsizlik konusundaki uyarılarına katılarak "Bizler, gençlerin rahat hissettiği bir Avrupa yaratmak istiyoruz. Bu yüzden Fransa'da yüzeysel reformlara da karşı değiliz" ifadelerini kullandı.
Moscovici ve Schaeuble'den gelen bu açıklamalar Avrupa'da genç işsizlik oranına çözüm bulmak için bir kararlılık olduğunu gösterirken, henüz bu yönde bir çalışma olup olmadığı ise bilinmiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)