BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişmekte olan ülke paraları değer kazandı----

Gelişmekte olan ülke paraları değer kazandı

Gelişmekte olan ülke paraları değer kazandı
16 Eylül 2015 - 22:20 www.finansgundem.com

Türk lirası, Rus rublesi, Malezya ringiti ve Güney Afrika randı, Fed'in faiz artışını erteleyeceği beklentisiyle değer kazanan para birimleri arasında

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın bitecek eylül toplantısında faiz artırmayacağı beklentisinin güçlenmesi, aralarında Türk lirasının da bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini değerlendirdi. 

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) küresel büyüme ve finansal piyasalara yönelik endişeler nedeniyle faiz artışına gitmeyeceği spekülasyonları, son dönemde dolar karşısında ciddi değer kaybına uğrayan gelişmekte olan ülke paralarına yaradı.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle zor günler geçiren Rus rublesi, bugün yüzde 2,4 artışla 65,25 dolar seviyesine yükselerek, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi. Benzer şekilde, Malezya ringiti ve Güney Afrika randı yüzde 1,4 kazançla son iki haftadaki en değerli seviyelerini gördü. 

Dolar/TL paritesi de yüzde 1,08 düşüşle 2,9974 seviyesine gerilerken, bu Türk lirasının son zamanlardaki en yüksek günlük kazancı olarak kaydedildi. 

Analistler, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde izlenen yükselişin, Fed'in Faiz artışını ertelemesi durumunda devam edeceği öngörüsünde bulunurken, bunun yeniden düşüşe geçmeden önce geçici bir trend olacağını ifade ediyor.

Fed'in yaklaşık 10 yıl aradan sonra faiz artırım sürecine girmesi, yatırımcıların dolara yönelik talebini artırırken, gelişmekte olan ülke paralarında değer kaybına yol açmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)