BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişmekte olan piyasalar bitiyor!----

Gelişmekte olan piyasalar bitiyor!

Gelişmekte olan piyasalar bitiyor!
21 Haziran 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Goldman Sachs analistleri 10 yıldır yükseliş eğiliminde olan gelişen piyasaların artık düşüşe geçeceğini öngördü

Goldman Sachs analistleri tarafından yayınlanan raporda, gelişmekte olan piyasaların 10 yıldan fazla bir süreden bu yana gelişmiş ülkeleri geride bırakan varlık performansının sonuna gelindiği ifade edildi. Goldman, 2003 yılında yayınladığı raporda gelişmekte olan piyasalarda yükseliş öngörmüştü.
Son 10 yıla bakıldığında gelişmekte olan piyasalar, gelişmiş piyasaları 5 alanda geride bıraktı: Büyümenin güçlenmesi, yüksek emtia fiyatları, kamu finansmanında toparlanma, daha düşük enflasyon ve bir diğer önemli unsur olarak ABD tahvil faizlerinde yaşanan düşüş... Goldman, bunların bazılarının duracağını bazılarının da terse döneceğini öne sürdü. Goldman Sachs'ın piyasalar başekonomisti Dominic Wilson, "Dönemsel fırsatlar gelir ve gider, ancak yapısal olarak gelişmekte olan piyasaların üstün performansı belki de sona ermiş olabilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)