BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişme görülene kadar devam----

Gelişme görülene kadar devam

Gelişme görülene kadar devam
22 Mayıs 2013 - 21:20 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed'in tutanakları açıklandı

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarına göre Fed yetkililerinin birçoğu varlık alımlarında azalmaya gitmeden önce işgücü piyasasında daha çok gelişme görülmesi gerektiğini belirttiler.
30 Nisan - 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen toplantının tutanaklarına göre birçok Fed yetkilisi varlık alım programının başlamasından bu yana işgücü piyasasında iyileşme gördü. Buna rağmen "Bu yetkililerin çoğunluğu devam eden bir gelişim, daha fazla güven veya aşağı yönlü risklerin azalmasının varlık alımlarını yavaşlatmadan önce gerekli olacağını savundu."
Politika yapıcılar 1 Mayıs'ta yaptıkları açıklamada işgücü piyasası ve enflasyonda gerçekleşecek değişimlere cevap olarak aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarında değişikliğe gidebileceklerini belirttiler. Aynı zamanda faiz oranlarının da işsizliğin yüzde 6.5 üzerinde ve enflasyonun yüzde 2.5 altında kaldığı süre boyunca rekor düşük seviyede kalacağı açıklandı.
Yine tutanaklara göre Fed yetkililerinden bazıları varlık alımında 17-18 Haziran'da yapılacak toplantıdan başlamak üzere yavaşlamaya gidilebileceğini savundu.
Tutanaklar böylece Fed'in 3.35 trilyon dolara ulaşan bilançosunu yavaşlatmak için varlık alımları konusunda Fed içerisinde nasıl bir ayrışma yaşandığını gösler önüne sermiş oldu. Ben S. Bernanke'nin başkanlığındaki komite, gözle görülür bir gelişme yaşanıncaya kadar varlık alımına devam edeceklerini açıkladılar.
Tutanaklar ayrıca Fed yetkililerinin bir çıkış stratejisini gözden geçirmeye başladıklarını gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)