BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Gelişen ülkelerde tüketim artarsa risk oluşur'----

'Gelişen ülkelerde tüketim artarsa risk oluşur'

'Gelişen ülkelerde tüketim artarsa risk oluşur'
28 Nisan 2021 - 08:48 www.finansgundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından hazırlanan raporda  gelişen piyasalarda cari açık sorunlarının mevcut ortamda ya çok  küçük ölçekli olduğu ya da hiç görülmediği belirtildi.

Yakın vadede cari açıkların küçük olması nedeniyle ABD tahvil  faizlerinde yaşanacak yükselişe karşı gelişen piyasaların dirençli  olabilecekleri yorumu yapan kurum, "Bu durum 2013 yılındaki varlık  alımlarının azaltılması gerilimi ortamına göre önemli bir farklılık  anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

IIF bununla birlikte mali açıkların ise birçok gelişen ülkede  tarihi yüksek seviyelerde olduğuna dikkat çekti. "Düşük cari  açık ve yüksek mali açık genel olarak alışılmadık şekilde yüksek  durumda bulunan özel tasarruflardan kaynaklanıyor" tespiti yaptı.

Kuruluş, mali ayarlamaların yavaş kaldığı ve özel tüketimin hızla  arttığı bir ortamda gelişen ülkelerde kayda değer ikiz açıklar  dönemi olabileceğini belirtti. İkiz açık, ülkenin hem cari işlemler  hem de bütçe dengesinde açık verdiği durumu ifade ediyor.

IIF, ikiz açık riskinin özellikle Güney Afrika ve Hindistan gibi  ülkeler açısından önemli oranda bulunduğunu da aktardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)