BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalardan çıkış hızlandı----

Gelişen piyasalardan çıkış hızlandı

Gelişen piyasalardan çıkış hızlandı
28 Şubat 2014 - 08:21 www.finansgundem.com

Yatırımcılar gelişen piyasa ETF'lerinden 2014'ün ilk 2 ayında 2013 toplamından daha fazla çıkış yaptı

Gelişen piyasa ekonomilerinin büyüme oranlarına ilişkin endişeler artarken, gelişmiş ekonomilerin güçlenmesiyle yatırımcılar gelişen piyasa ETF'lerinden çıkışlarını hızlandırarak, Avrupa'ya kaydı.

Bloomberg'in verilerine göre ABD'deki gelişen piyasa hisse ve tahvillerine  yatırım yapan ETF'lerden çıkışlar bu yıl 11.3 milyar dolar ile 2013 toplamı olan 8.8 milyar doların üzerine çıktı. Avrupa varlıklarına yatırım yapan fonlar yılın ilk 2 ayında 5 milyar dolarlık ekleme yaptı. Avrupa varlıklarına 2013 toplamında 18 milyar dolarlık ETF yatırımı olmuştu.

Gelişen piyasa hisselerindeki kazançlar bu yıl, Çin ekonomisinin yavaşlaması, Türkiye'den Güney Afrika'ya birçok gelişen piyasa ekonomisinin oara birimlerinin değer kaybetmesi ve Ukrayna'daki eylemlerin jeopolitik gerilimi tırmandırmasıyla Avrupa hisseleri ile 2011'den bu yana en büyük negatif farkını kaydetti. Avrupa'da ise ekonomik güven Ocak'ta 9. ayında da artarak, 2011'deki borç krizinin tahribatından açılan yaraların iyileşmekte olduğuna işaret etti.

Bahl&Gaynor Inc.'in para yöneticilerinden Scott Rodes, "Fonların gelişen piyasalardan, gelişmişlere doğru kaydığı görülüyor. Yatırımcılar Avrupa'yı güvenli bir yer olarak algılıyor. Temeller en azından 6 ay için gelişmiş piyasalar için zorlayıcı olacak" dedi.

Stoxx Europe 600 Endeksi bu yıl yüzde 2.7 kazanç sağlarken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin yüzde 3.9 kaybetmesiyle gelişen piyasalar 2011'in başından bu yana en büyük negatif ayrışmasına işaret etti. Gelişen piyasalar endeksi 2013'te de yüzde 5 düşüşle, yüzde 17 artış kaydeden Avrupa piyasalarının gerisinde kaldı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb28 Şubat 2014 20:07

    AB'ye parasını yatıran çılgın insanlar!!! Bu işin sonu hiç de iyi gözükmüyor. Zira bu ekonomiler bitmekte...aslında.