BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalarda serbest düşüş----

Gelişen piyasalarda serbest düşüş

Gelişen piyasalarda serbest düşüş
15 Aralık 2014 - 22:57 www.finansgundem.com

Gelişen piyasalar, petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve Çin'in büyümesindeki yavaşlama ile yıl başındaki gibi serbest düşüş yaşıyor

Gelişen piyasalar yılın başında olduğu gibi yeniden serbest düşüş yaşıyor.

Rusya'dan Venezuela'ya, Tayland'dan Brezilya'ya dek birçok gelişen ülkede hisse senetleri, tahviller ve para birimleri geriliyor. Türk lirası da dolar karşısında gün içinde yüzde 4'lük düşüş yaşayarak, 2.3957 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

Rus rublesi dolar karşısında ilk kez 60 seviyesinin üstüne çıkarken, Venezuela'daki dolar cinsinden tahviller dolar türünde 40 sentin aşağısına indi. Tayland hisseleri 11 ayın en sert gerilemesini kaydederken, Brezilya şirket tahvili piyasası, devlet elindeki Petroleo Brasiliero'ya düzenlenen yolsuzluk operasyonu nedeniyle çalkalanıyor.

Tüm bunlar akıllara petrol fiyatlarının düştüğü ve Rusya ile Venezuela gibi ihracatçı ülkelerin finans krizine girdiği 1998 yılını getiriyor.

Gelişen piyasalarda o günden bu yana ülkelerin daha yüksek döviz rezevlerine sahip olmaları ve daha esnek döviz kurları gibi birçok değişiklik olsa da, bulaşıcılık etkisi yönündeki işaretler artıyor.

Yatırımcılar geçen hafta ABD'de bulunan ve gelişen piyasa hisse senetleri ile tahvillerine yatırım yapan ETF'lerden 2.5 milyar dolar çekerek, Ocak'tan bu yana en yüksek çıkışı gerçekleştirdi.

20 gelişen ülke kurunu takip eden bir endeks, düşen petrol fiyatları ve Çin'in büyümesindeki yavaşlamanın da etkisiyle, 10 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasa Endeksi düşüşü 7. güne taşıyarak, Aralık'taki gerileyişini yüzde 8'e ulaştırdı. CBOE Gelişen Piyasa Volatilite (Oynaklık) Endeksi de 17 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)