BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalarda risk artıyor----

Gelişen piyasalarda risk artıyor

Gelişen piyasalarda risk artıyor
18 Temmuz 2014 - 17:04 www.finansgundem.com

Blackrock, gelişen piyasalardaki ülke risklerinin giderek arttığını kaydetti

Varlık yöneticisi şirket Blackrock’ın yakından izlenen ülke riski endeksine göre siyasi istikrarsızlık ve giderek kötüleşen ekonomik görünüm Arjantin, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan piyasaları yatırım açısından riskli ülkeler konumuna getiriyor.

Endekse göre Haziran sonuna kadar olan üç ay Belçika ve İngiltere gibi sıralamada yükselen gelişmiş piyasaların lehine işlerken stratejik öneme sahip gelişmekte olan piyasalar düşüş gösterdi.

Blackrock’a göre, Brezilya yükselen kısa vadeli borç seviyelerine bağlı olarak dört basamak düşerek 50 ülke arasında 31’inci sıraya indi. Rusya ise “yönetim etkinliğindeki gerileme” nedeniyle üç basamak düşerek 24’üncü sıraya yerleşirken, Arjantin ikinci çeyrekte bir sıra geriledi ve 45’inci sıraya düştü.

Endeks, borcun gayrisafi milli hasıla (GSYH) ve vergi gelirlerine oranı gibi niceliksel ölçütlerin yanı sıra yönetimlerin etkinliği ve istikrarı algısı gibi niteliksel değerlendirmelerden oluşuyor.

Yatırımcılar ve ekonomistlerin Brezilya, Tayland, Mısır ve Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda toplumsal çalkantılardan sonra ortaya çıkar siyasi istikrarsızlıklardan kaygı duyduğu belirtiliyor.

Türkiye, Blockrock’ın endeksinde 37’inci sırada yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)