BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalara Çin desteği----

Gelişen piyasalara Çin desteği

Gelişen piyasalara Çin desteği
08 Şubat 2013 - 11:53 www.finansgundem.com

Çin'in ticaret verisinin beklenenden iyi gelmesi ve enflasyonun da hız kesmesiyle Gelişen Piyasalar Endeksi yükseldi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in dış ticaret verisinin beklentinin üzerinde artış kaydetmesi ve enflasyonun yavaşlaması, Güney Kore Kospi Endeksi'nin de 10 haftanın en düşüğünden sıçramasıyla gelişen piyasalar endeksi primlendi.
Great Wall Motor Co., Çin'in ylcu araçlarının satışlarının beklentileri aşmasının ardından 3 haftanın en büyük artışını kaydetti. Güney Kore'nin en büyük 2 otomobil üreticisi Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp., hisse fiyatlarındaki son düşüşlerin aşırı bulunması üzerine yüzde 4.4'ün üzerinde değer kazandı. GS Engineering&Construction Corp., son çeyrekte zarar açıklaması sonrasında son 3 yılın en sert düşüşünü kaydetti.
Değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 4 hissenin kazandığı MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,060.20 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 1.2 kayıpla 16 Kasım'dan bu yana en sert düşüşüne hazırlanıyor. Endeksin 100 günlük volatilitesi 8.8 puan ile Ağustos 1997'den bu yana en düşüğüne işaret ediyor. Pekin Hükümeti, Çin'in ihracatının geçtiğimiz ay yüzde 25 arttığını, enflasyonun ise yzüde 2 ile beklenti dahilinde hızlandığını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası dün euronun gücünün ekonomik toparlanmaya zarar verebileceğini söyledi.
Yatırımcıların büyük ihtimalle Çin'den gelen rakamlarda sürdürülebilirlik görmek istediklerini belirten KSK Group Bhd.'nin Yatırım Direktörü Pankaj Kumar, rakamlar beklenti dahilinde ya da üzerinde olduğunda da piyasanın bunun kutladığını söyledi.
Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1 ile 2 Ocak'tan en büyük kazancını kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Vietnam'daki VN Endeksi yüzde 1 artışla Şubat 2011'den bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 düştü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)