BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar yükselişe geçecek----

Gelişen piyasalar yükselişe geçecek

Gelişen piyasalar yükselişe geçecek
04 Şubat 2014 - 09:27 www.finansgundem.com

Gelişen piyasaların Batılı ekonomiler gibi mevcut krizden çıkıp, yeniden yükselişe geçeceği belirtildi

Financial Times gazetesinin yazarlarından Gideon Rachman, köşesinde "Gelecek hâlâ gelişmekte olan piyasaların" başlıklı bir makale kaleme aldı. Rachman, daha önce Asya ekonomilerin de büyük krizler yaşadıklarını ancak yaşanan krizlerden hızlı bir şekilde çıkmayı başardıklarını belirtti. Rachman, yatırımcıların Türkiye ve Meksika, Endonezya, Nijerya’nın yer aldığı diğer MINT ülkeleri konusunda paniklerinde Asya'yı örnek alınabileceğini ifade etti.

'KENDİLERİNİ KANITLAYACAKLAR'

Rachman, “Asya’da ekonomiler sıkıntılara girdikleri hızla çıkmayı başardı. Örneğin Güney Kore, yaşadığı büyük krizin ardından yeniden ekonomi modeli olarak gösterildi. Ülkede kişi başına düşen milli gelir 1997’deki büyük krizden bu yana neredeyse 3 katına çıktı. Tayland da aynı şekilde büyük bir geri dönüş yaşadı. Bunlar, şu anki panik ortamında hatırlanmaya değer hikayeler. Gelecek on yılda bu ekonomiler kendilerini kanıtlayacaktır” ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜŞ NEDENLERİ

Rachman, gelişen ülkelerin geri dönüş nedenlerini şöyle sıraladı: -Düşük işçi ücretleri -Üretkenlik -Küresel pazarlarla bütünleşmeyi sağlayan ulaşım ve iletişim ağları -Gümrüklerin inmesiyle dünya ticaretinde yaşanan patlama -Yönetim teknikleri ve makroekonomik politika gibi alanlardaki üstün uygulamaların yaygınlaşması -Çalışanların ve girişimcilerin dünya üzerinde dolaşmaya daha yatkın olması”

HATA UYARISI

Rachman, yazısının sonunda “Son dönemde yükselişe geçen Batılı olmayan ekonomiler, daha önce de sayısız ekonomik ve siyasi şokları aşmaya yeterli olduğunu gösterdi ve bu ülkelerdeki yükseliş uzun vadeli bir trend. Geçici bir krizi bu güçlü eğilimle karıştırmak büyük hata olur” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)