BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar yükseldi----

Gelişen piyasalar yükseldi

Gelişen piyasalar yükseldi
27 Eylül 2013 - 11:41 www.finansgundem.com

Çin'de sanayi kârlarının artmasının ardından gelişen piyasalar endeksi, Ocak 2012'den bu yana en iyi ayını yaşıyor

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'de sanayi kârlarının artmasının ardından gelişen piyasa hisselerinin çoğu değerlendi; gösterge endeks Ocak 2012'den bu yana en iyi aylık performansını kaydetti. Endonezya rupisi, gelişen piyasalar endeksindeki düşüşe öncülük etti.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. 3 haftanın en düşüğünden yüzde 1.5 tırmanarak teknoloji hisselerindeki kazançları devam ettirdi. Milyarder Cheng Yu-tung'un arkasında olduğu süt üreticisi China Huishan Dairy Holdings Co, Hong Kong'da işlem görmeye başlamasının ardından yüzde 5.3 değer kaybetti. Nine Dragons Paper Holdings Ltd, kazanç açıklamasının ardından 7 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Rupi, dolar karşısında yüzde 0.6 zayıflarken, Malezya ringgiti ve Filipin pezosu yüzde 0.2 düştü.
Değer kaybeden 215 hisseye karşı 280 hissenin değer kazandığı MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,003.48 puana çıktı. Fed'in teşvik programını azaltmaktan kaçınmasının ardından endeksi bu ay yüzde 8 yükseldi. Çin'deki sanayi şirketlerinin kârı geçtiğimiz ay yüzde 24 yükseldi. MSCI endkesi bu çeyrekte yüzde 6.7 yükselerek, Eylül 2012'de sonlanan çeyrekten bu yana en büyük artışını kaydetti.
Verilerin çoğunun küresel ekonomide net toparlanma sinyali verdiğini söyleyen CIMB Securitis Co'nun araştırma müdürü Kasem Prunratanamala, yine de yatırımcıların Fed'in azaltım politikasını dikkatle izlediğini belirtti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun 7'si yükseldi. Kazançlara teknoloji ve tüketime bağlı şirketler öncülük etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)