BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar yükseldi----

Gelişen piyasalar yükseldi

Gelişen piyasalar yükseldi
19 Eylül 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınması, para birimleri 2 yılın en kötü performansını gösteren gelişen piyasa ekonomilerini rahatlattı

ABD Merkez Bankası'nın parasal teşviklerinin azaltımından kaçınma kararı, para birimleri 2 yılın en kötü performansını sergileyen gelişen piyasa ekonomilerindeki yatırımcılara nefes aldırdı.
Fed'in sürpriz kararının herkese nefes alma zamanı tanıdığını belirten Lazard Asset Management'ın gelişen piyasalar sabit getirili varlık yöneticilerinden Denise Simon, bunun kırılgan ülkelerdeki baskıyı bir miktar azalttığını belirterek, bu hamlenin sonucunda gelişen piyasalardaki yukarı yönlü düzeltmenin devam edeceğini dile getirdi.
Fed'in dün aylık tahvil alımlarını 85 milyar dolarda bırakacağını söylemesinin ardından Brezilya reali, Türk lirası ve Güney Afrika randı yüzde 2'nin üzerinde sıçrarken, Brezilya'nın gösterge endeksi Ibovespa 94 küresel hisse endeksi arasında kazançlara öncülük etti. JP Morgan Chase&Co.'nun gelişen piyasalardaki dolar tabancı tahvil endeksi 14 ayın en büyük rallisine işaret etti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke ekonomik büyümeyi desteklemek üzere uygulanan parasal teşvikleri azaltmaktan kaçınarak, ABD'deki daha yüksek faizlerin sermaye çıkışına yol açmasıyla Mayıs'tan bu yana gelişen piyasa varlıklarından uzaklaşan yatırımcıları rahatlattı. En çok işlem gören 20 gelişen piyasa para biriminden oluşan grup Mayıs-Ağustos aralığında yüzde 7.4 ile 2 yılın en sert düşüşünü kaydetti.
Karar, Çi'den Brezilya'ya gelişen piyasalardan gelen ekonomil verilerin ilerlemeye işaret ettiği bir dönemde geldi ve Brezilya ve Hindistan gibi dış finansmana en bağımlı olan ülkelere yardım etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)