BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar TL ile geriliyor----

Gelişen piyasalar TL ile geriliyor

Gelişen piyasalar TL ile geriliyor
14 Ağustos 2015 - 12:48 www.finansgundem.com

Gelişen piyasalardan yaşanan kaçış öncelikle siyasi belirsizlikten etkilenen Türk Lirası'nı etkiliyor

Türk Lirası ve Malezya ringgiti, yatırımcıların Çin'in hamleleri sonrası gelişen piyasa para birimlerindeki varlıklarını değerlendirmeleri sonrası, değer kaybediyor.

Ringgit yüzde 2.8 değer kaybederken, TL yüzde 0.5 geriledi. 20 gelişen piyasa para birimini takip eden endeks de yüzde 0.2 aşağı indi. Çin yuanı ise Merkez Bankası'nın devalüasyonları sonlandırması ile bugün yatay seyrediyor.

Yatırımcılar, Çin'in yuanda devalüasyona gitmesinin ardından gelişen piyasa varlıklarını yeniden gözden geçiriyor. Küresel talepteki yavaşlama ve ABD'nin faiz artışına yaklaşması hali hazırda gelişen piyasa para birimleri üstünde baskı oluşturuyordu.

TL'deki düşüşün temel sebebi ise 7 Haziran'dan bu yana artan siyasi belirsizlik ve yaşanan terör olayları oldu. TL dün tek koalisyon ihtimali olarak değerlendirilen AK Parti ile CHP arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından dolar karşısında rekor düşük seviyeye geriledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı açıklamada erken seçimin tek ihtimal haline geldiğini ifade etti.

Dolar/TL seçimden bu yana yüzde 5'e yakın yükselirken, TL'nin yıl başından bu yana değer kaybı yüzde 17 seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)